k@lpsizim_85

Balıkesir'deki skandalda 2 doktor açığa alındı

Önerilen İletiler

Balıkesir'deki skandalda 2 doktor açığa alındı

Balıkesir'de Hatice ve Hüseyin Bölme çiftinin evlendikten 9 yıl sonra tüp bebek yöntemiyle doğan ikiz bebeklerinden birinin "öldü" denilerek reçel kutusunda teslim edilmesi ve yaşadığının anlaşılmasıyla ortaya çıkan skandal nedeniyle iki doktor açığa alındı.

Sağlık Bakanlığı, iki bebeğini de kaybeden çiftin yaşadığı olayın ardından görevlendirdiği müfettiş Balıkesir Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde doktor ve hemşirelerle yetkililerin ifadesini aldı. Sonradan yaşadığı ortaya çıkan "Halil" bebeğin ölüm belgesini imzalayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sait Gürsel Tanrıverdi ve Uzman Dr. Fadime Sümer açığa alındı. Olayla ilgili idari soruşturmanın devam ettiği. müfettişin Bölme çiftiyle de görüşebileceği öğrenildi.

Baba Hüseyin Bölme, "Ne yazık ki henüz bir yetkili bile bizi aramadı. Bu acıyı hayatımız boyunca yaşayacağız ama işin peşini bırakmayacağız. Sorumluların cezalandırılmasını isteyeceğiz. Bir avukatla görüştük. Dava açacağız” dedi.

Balıkesir Doğum ve Çocukevi'nde yaşanan bu skandalın ilk olmadığı da ortaya çıktı. 2005'te de normal doğumla dünyaya gelen Ahmet ve Nurşen Aldemir çiftinin erkek bebeklerinin, göbek bağıyla birlikte sol el serçe parmağı ikinci boğumdan itibaren kesilmişti. Bebeğin parmağı yeniden yerine dikilememiş, tüm doğum ekibi hakkında soruşturma açılmıştı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap