Sumeye

4 yaşında 36 kilo geliyor!

Önerilen İletiler

4 yaşında 36 kilo geliyor! Van'ın Muradiye ilçesinde, 36 kilo ağırlığındaki obezite hastası Muhammet Polat (4) tüm çabalara rağmen zayıflayamıyor. 455520081004122506255.jpgMuradiye'de yaşayan ve obezite hastalığı nedeniyle 1 yaşındayken 20 kiloya ulaştığı için bazı yayın organlarında haber konusu olan Muhammet Polat, bir türlü kilo veremiyor.Baba Mahmut Polat, fazla kilonun ileride oğlunun sağlığını ciddi olarak etkileyeceği endişesini taşıdığını söyledi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinden aldığı diyet programını oğlu Muhammet'e uygulamaya çalıştığını belirten Polat, maddi durumunun iyi olmadığını, kaymakamlığın sağladığı destekle Muhammet'e diyet uygulandığını bildirdi.

Muhammet'e kahvaltıda tuzsuz peynir, salatalık ve domates, öğlenleri yağsız çorba, haşlanmış et suyu, akşam yemeğinde ise sebze ağırlıklı yiyecekler ve meyve verdiklerini ifade eden Polat, şöyle konuştu:

''Oğlumun kilosundan ve istediklerini yiyememesinden üzüntü duyuyorum. Oğlum sık sık ağlıyor. Bu yaşında sevimli göründüğü için halk ilgileniyor ama Muhammet de bundan sıkılıyor. Ayrıca bazen top oynamak için sahaya götürüyorum, koşamayınca ağlıyor. Biz de zayıflaması için gerekli çabayı gösteriyoruz. Muhammet'i zayıflatmak için tüm Türkiye'den yardım istiyoruz. Diyet uzmanlarının ve doktorların bize yardım etmesini bekliyoruz.''

Muradiye Devlet Hastanesinden Dr. Özcan Öktem ise küçük Muhammet'in obezite hastası olduğunu belirterek, ''Bu bir hastalık, yemeyle alakalı bir durum değil. Çok iyi tedavi edilirse, diyetisyenlerin önerdiği şekilde beslenirse düzelir. Ama maalesef ailenin imkansızlıkları bunu engelliyor. Muhammet'in şekeri de yüksek, kontrol altında tutuyoruz. Tam teşekkülü hastanede müdahale edilmezse ileride çok büyük sıkıntılar yaşar'' dedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap