Sumeye

Doktorlardan Bilgi Eksikliği İle Suçlayıp Ateş Püskürdü...

Önerilen İletiler

28-05-2009 Doktorları bilgi eksikliği ile suçlayıp ateş püskürdü

Meyve suyu tüketimini artırmak için kampanya başlatan MEYED "Meyve suyu şeker ve kimyasal içerir" diyen doktorlara sert çıktı: Meyve suyu tıp adamının işi değil. En fazla bilgi eksikliği onlarda

Türkiye' de yıllık 11 litre olan kişi başı meyve suyu tüketimini artırmak için 'Ya meyve ye ya suyunu iç' kampanyası başlatan Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED), şekerli ve koruyucu katkılı olduğu gerekçesiyle meyve suyunu önermeyen doktorlara ateş püskürdü.

Kamuoyuna aktarılan bilgilerin tamamen yanlış ve yalan bilgiler olduğunun altını çizen MEYED Başkanı Alaaddin Güç, "Meyve suyu işi tıp adamının işi değil. Bu konuda en fazla bilgi eksikliği olanlar da doktorlar. Bizim işimiz diyetisyenlerle. Onların da desteğini aldık" dedi.

Avrupa Meyve Suyu Birliği Genel Sekreteri Jan Hermans da Avrupa'da firmaların yüzde 98'inin meyve suyuna şeker ilave etmediğini kaydetti.

'YÜZDE 8 BÜYÜRÜZ'

Parasal büyüklüğü 1 milyar TL'ye ulaşan sektörde 35 üretici firmanın faaliyet gösterdiğini belirten Güç, ihracatta yıl sonuna kadar yüzde 20'lik bir kayıp beklemelerine rağmen yüzde 8 oranında büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Meyve suyunun bilinçli tüketilmesi için böyle bir kampanya başlattıklarını dile getiren Güç, 2008 yılında toplamda 585 milyon litreye, kişi başı ise 11 litreye ulaşan toplam meyve suyu pazarının 2010 yılı sonunda 14 litreye ulaşacağını ifade etti.

'TÜKETİCİ NEKTARA KAYDI'

MEYED yanında Dimes'in de yönetim kurulu üyesi olan Ozan Diren ise özellikle kriz döneminde meyve nektarına bir geçiş olduğunu dile getirdi. Meyve suyu tüketiminde de azalma olduğuna dikkat çeken Diren, nektar içeren tüketicinin ise meyveli içeceklere kaydığını söyledi.

TÜRKLER KARIŞIK TATLARI SEVİYOR

Yüzde 100 meyve suları arasında en çok tercih edilen tatlarda ilk sırayı yüzde 30'luk payla karışıkların ve yüzde 21 payla elma suyunun aldığına dikkat çeken MEYED Genel Sekreteri Ebru Akdağ, nar sularının payının ise yüzde 19'a ulaşarak ciddi bir artış gösterdiğini dile getirdi. Meyve nektarlarında ise yüzde 35.6 oranla şeftali lider tat konumunda.

Sabah

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap