Berrin

Kök Hücre ve Kök Hücre Nakli

Önerilen İletiler

Bilindiği gibi Kök Hücreler vücuttaki bütün dokuları ve organları oluşturan ana hücrelerdir. Henüz farklılaşmamış olan bu hücreler sınırsız bölünebilme ve kendini yenileme, organ ve dokulara dönüşebilme yeteneğine sahiptirler. Kök Hücreler Kanser, Sinir Sistemi Hastalıkları ve Hasarları, Kalıcı Omurilik Hasarı Nedeniyle Oluşan Felçler, Metabolik Hastalıklar (Diyabet), Kalp Hastalıkları, Kemik Hastalıkları tedavilerinde kullanılabilmektedir.

Kök Hücrenin, vücuttaki hasar görmüş dokulardan sinyaller alarak ve onları tedavi etmek için hedef dokulara doğru kan damarları yoluyla hareket ettiği kanıtlanmıştır.
Laboratuvar ortamında çoğaltılan ve uygun hale getirilen yaklaşık 5 - 10 milyon adet Kök Hücre omurilik veya damar yolu ile vücuda enjekte ediliyor. 30 günlük bir süreçte kök hücreler hasarlı dokuları onarıyor.

kok_hucre.JPG

Kök Hücre Naklinde %70 BaşarıPekin Üniversitesi Uluslararası Kök Hücre Araştırma ve Uygulama Merkezi Baş Profesörü Dr.Li Dinggang kalıcı omurilik hasarı nedeniyle felç olan hastaların yapılan Kök Hücre enjeksiyonuyla tekrar hareket kabiliyetlerini kazandıklarını açıkladı. Prof.Dr.Li Dinggang, ilk araştırmasını yaşları 2 ile 64 arasında 171 omurilik felçlisi ve kas erimesi olarak da bilinen sinirsel ALS hastası üzerinde yaptı. China Medical Journal dergisinde yayınlanan sonuçlara göre, gönüllü deneklere Kök Hücre enjeksiyonundan sonra, yüzde 70’i yeniden hareket kabiliyetini kazandı.

Araştırma 2001 Yılında başladı ve 2005 Yılında Araştırmanın çarpıcı sonuçları, New Scientist ve Nature gibi en saygın bilim dergilerinde yayınlandı. Bunun üzerine şu anda Çinli'lerin yanı sıra dünyanın dört bir yanından yüzlerce hasta ekin Üniversitesi Uluslararası Kök Hücre Araştırma ve Uygulama Merkezine akın etmeye başladı. ekin Üniversitesi Uluslararası Kök Hücre Araştırma ve Uygulama Merkezinin verilerine göre, son 6 ayda tüm dünyadan 50 ülkeden 700 hasta başvurdu. Klinikte 2008 sonuna kadar boş yatak olmadığı açıklandı. (Basından)

DAHA AYRINTILI BİLGİ


İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Dünya ülkelerinde başladı Tükiye de neden sadece laf atıyorlar arkası çıkmıyor inşalah burda biran evel başlarda hepimizi kurtarır yüce rabim habar için tşk Berrin

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çin pek güvenli gelmiyor bana yazılanlar doğru olabilir belki ama Abd de yapılacak olan Kök hücre tedavisi daha güven verici yaz aylarındaki 10 hasta üzerinde yapılacak olan kök hücreyi ve sonrası gelişmeleri görmemiz lazım.

Tşkler berrin

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

OFFF YAA KÖK HÜCRE TEDAVİSİ ARTIK TÜRKİYEDE DE YAPILSA TEDAVİ İÇİN YABANCI OLDUĞUMUZ YERLERE MECBUR KALMASAK AYRICA ÇOĞUMUZUN TEDAVİ İÇİN GEREKLİ OLAN MASRAFLARI KARŞILAMAK ZORRR

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
selm arkadaşlar bende omurilik felçlisi oldum ne yazikki seviyem birde t6 anlayın beni 1 sene oldu böle olalı ve kök hücreye umut bagladık ilk önce allah sonra doktorlara kaldı hayatımız inş bir an önce bulurlar. ;)[/color]

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap