k@lpsizim_85

Salona Yalnız 37 Kişi Gelince, Ağladılar...

Önerilen İletiler

Salona yalnız 37 kişi gelince, ağladılar

311120090516044958303.jpg

Moral bulmak amacıyla müzik ve şiir dinletili bir etkinlik için yaklaşık 3 bin kişilik salon tuttular. Ama ne sanatçılar, ne şairler ne de seyirci geldi. Tribünde 37 kişi gören engelliler gözyaşlarını tutamadı.

Engelliler Haftası sebebiyle Manisa Bedensel Engelliler Derneği’nin düzenlediği ‘Engelleri Aşma Gecesi’nde. Sponsorların desteğini geri çekmesi. Manisalıların ve yerel yöneticilerin katılmaması engellileri ağlatı

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müzik ve şiir dinletili gecede yaklaşık 3 bin kişilik salonda sadece 37 kişi katıldı. Sponsorların program başlamadan 3 saat önce sponsorluklarını geri çekmesi, Aykut Kuşkaya, Kahraman Tazeoğlu gibi ünlü şairlerin ve Rap müziğinin ustası olan Kezzap, Maçok, Satrat gibi gruplarında verecekleri konserden geri çekilmesine neden oldu.

Manisa Bedensel Engelliler Derneği’nin Başkanı Macit Usta, amaçlarının bir gecede olsa engelli vatandaşlara engelliliklerini unutmak olduğunu, ama Manisalı vatandaşların ve yerel yöneticilerin duyarsızlığının buna izin vermediğini söyledi. Usta yaptığı açıklamada, “Tüm üyelerimize, tüm resmi kurul ve kuruluşlara, yerel yöneticilerimize davetiye gönderdik. Ama bir tanesi bile gecemize gelmedi. Ayrıca iki sponsorumuzun etkinliğimize başlamadan 3 saat önce sponsorluklarını çekmesi toplumun engellilerin yanında ne kadar yer aldığını bir kez daha gösterdi. İnsanlık, iyilik bitmiş. Engelli artık toplumda kendisiyle başbaşa. Nasıl düşenin dostu olmuyorsa engellinin de dostu yok. Hiçbir kurum ve kuruluş bize destek olmadı.

böyle giderse engelliler sokakta yatmaya mahkum kalırlar. Yerel yönetimler bize sahip çıkmazsa engelliler sokakta dilenmek zorunda kalır. Manisa Belediye başkanımız ve belediye başkan yardımcılarımıza ulaşamadık.’’

Engellileri buraya taşımak için zabıtadan bir araç istedik vermediler dedi. Usta, sponsorların geri çekilmesi sebebiyle çağırdıkları sanatçıların ve şairlerin geceye katılmaması sebebiyle yerel sanatçıları sahne aldırdıklarını ancak ücretlerini ödeyemediklerini söyledi.

Dernek yönetim kurulu üyesi bedensel engelli Gülnaz Paşaoğlu, ile konsere ilginin beklenenden çok az olmasına tepki göstererek, “Bunu neden ve sonuç ilişkisi içerisinde araştıracağız. Ancak şunu gördük ki toplumda engellilerin hiçbir kariyeri yok.’’ dedi.

Salonu boş gören bedensel engelli Hayati Sivrier göz yaşlarını tutamadı

Dernek üyesi ve bedensel engelli Hayati Sivrier ise , “Bu gece için çok koşturdum. Çok bilet dağıttım. Belediye başkanı ile görüşmeye çalıştım görüştürmediler. Belediye başkanımızı biz seçtik. Seçtiğim adamı kendi yanımda görmek isterim. Eğer yanımızda olmayacaksa istifa etsin.’’ dedi.

Geceye davet edilen sanatçıların ve şairlerin gelmemesi sebebiyle sahne alan yerel rap ve Türk halk Müziği sanatçıları gece boyunca boş koltuklara seslendiler.

(Haber 7)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hani hep yanımızdalar hani bizi anlıyorlardı demekki yanımızda olmaları anlamları bu kadarmış HELAL DİYOR VE TEBRİK EDİYORUM bize böyle destekçi olan kişilere... :grrr3: böyle insanlarada göz yaşı akıtılmaz değmezler çünkü...

Bende böyle bir olaya şahit olmuştum herkesin çok iyi diye tanıdığı bir belediye başkanı Mustafa sarıgül yapmıştı.Yılbaşı gecesi eğlencesi düzenlemişti engellilere fakat engelli sayısı az diye gecenin düzenlendiği yere geldi ve içeri eğlencenin olduğu yere girmeden gitti.Sebebide üsteki dediğim gibi engelli sayısının az olması.Engelli sayısınıda söleyimmi size 50 kişinin üstündeydi ve kar kış demeden gelmişlerdi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

verilen sözlerin tutulmaması çok üzücü geçektende ne hayallerle oraya gidip sonrada hüsranla karşılaşan o insanlar bence o gözyaşlarını hiç dökmeselerdi çünkü gözyaşıda çok değerlidir dökülmemesi gerekenlere bu hiç değmez bence

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
verilen sözlerin tutulmaması çok üzücü geçektende ne hayallerle oraya gidip sonrada hüsranla karşılaşan o insanlar bence o gözyaşlarını hiç dökmeselerdi çünkü gözyaşıda çok değerlidir dökülmemesi gerekenlere bu hiç değmez bence

Çok haklısın ama üzücü insan gururunu incitici bişey hiç kimsenin hakıyok üzmeye incitmeye

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap