k@lpsizim_85

Özürün Kötü Amaçlı Kullanılması

Önerilen İletiler

Özürün Kötü Amaçlı Kullanılması

dilenci2.jpg

Antalya'da özürlü numarasıyla dilencilik yapan bir şahıs, MOBESE kameralarından takip edilerek yakalandı.

Trafik akışının hızlı olduğu bir kavşakta meydana gelen olayda, dilenci ile polis arasında yaşanan kovalamacaya vatandaşlar da katılınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Uzun süre devam eden kovalamacada özürlü numarası yapan dilenci atik davranan bir vatandaş tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

Antalyaspor kavşağında ışıkta duran araçlara yaklaşarak para isteyen bir şahıs, saniye saniye görüntülendikten sonra olay yerine ekip gönderildi. Boynuna astığı 'sağır ve dilsiz' yazısıyla araçlara yaklaşarak ve zaman zaman da titreyerek kendine hasta süsü veren şahıs, polisin geldiğini görünce, hızlı koşabilmek için boynundaki yazı ile ayakkabılarını çıkararak kaçmaya başladı.

Bu sırada polisin şahsı kovaladığını gören bir vatandaş aracını kaçan şahsın önüne kırarak, durdurmak istedi. Bu engeli de aşan dilenci, yoğun trafikte üzerin gelen araçlara aldırış etmeden kaçmaya devam etti. Aracıyla dilenciyi durduramayan duyarlı sürücü, arabadan inerek yaya olarak kovalamaya başladı. Uzun süren kovalamacanın ardından dilenciyi yakalayarak etkisiz hale getiren vatandaş, polise teslim etti.

Yaşanan bu olayın 'polis vatandaş işbirliği'ne iyi bir örnek odluğunu ifade eden Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, güvenlik güçlerine yardımcı olan şahsı plakasından tespit edip Emniyet'te teşekkür ettiğini söyledi.

Düzenlediği basın toplantısıyla durum değerlendirmesi yapan Arslan, 155 polis imdat hattını arayan vatandaşlarla yaşanan ilginç diyaloglardan da örnekler verdi.

Bu olayların birinde vatandaşla polis arasında şöyle bir konuşma geçiyor:

- Arayan vatandaş: Ben babamı kaybettim bugün Antalya'da

- Polis: Başınız sağ olsun.

- Arayan Vatandaş: Sağ olun. Kendisi 78 yaşlarında. Aslında telefonu çalıyor ama kendisi telefona bakmıyor. En son saat 1 - 1,5 gibi bizi aradı.

- Polis: Kayıp mı oldu? Yani kaybettiniz dediğinizde ben öldü zannettim.

- Arayan Vatandaş: Kayıp, kayıp. Hiçbir bilginiz var mı size herhangi birşey ulaştı mı?

Yine 155 polis hattına ilginç gelen çağırıyı ise şöyle anlattı:

- Polis: 155 Polis İmdat nasıl yardımcı olabilirim.

- Arayan Vatandaş: Trafik için bir şey sunacaktım.

- Polis: Konu neydi hanımefendi.

- Arayan Vatandaş: Beyefendi derseniz.

- Polis: Pardon

Haberler

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Diyecek birşey bulamıyorum elin ayagın tutuyor git çalış böyle numaralara ne gerek para kazanmak için acaba anlayamıyorum ve Bunun gibi kişiler yüzünden bizlerde dışlanıyoruz sokağa çıkmaz oluyoruz.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ülkemizde böyle durumlar ne acıdırki oluyor maalesef kendilerini özürlü yerine koyarak yüzlerce insanı sömürüyorlar gerçek özürlü insanlarıda zor durumda bırakıyorlar

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap