k@lpsizim_85

Afgan Çocuk ABD Bombardımanını Anlattı...

Önerilen İletiler

733.jpg

spacer.gifGeçtiğimiz hafta ABD savaş uçaklarının bombaladığı bir Afgan köyünde yaralı olarak kurtulan 12 yaşındaki çocuk Tile yaşadıklarını anlattı.

Amerika'nın Afganistan'da sivilleri hedef alan saldırıları son hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz hafta bombalanan bir köyde birçok kadın ve çocuk hayatını kaybetti.

Afgan köylüleri, Amerikan New York Times gazetesine ABD savaş uçaklarının geçtiğimiz hafta Afganistan'ın batısındaki Ferah Eyaleti'ne düzenlediği saldırıların korkunçluğunu anlattı. Bombardımana maruz kalan siviller, kadınların ve çocukların kaçarak toplu yerleşim mekânına sığındıklarını, ancak Amerikan savaşçıların bu mekânı içindekilerle beraber bombaladığını, sonuçta da birçok kişinin yaralandığını ve öldüğünü söyledi.

Amerikan saldırılarından korkmuş bir şekilde kaçan kadın ve çocukların arasında bulunan 12 yaşındaki Tile isimli kız çocuğu Amerikan uçaklarının sığındıkları yeri nasıl bombaladığını, bu bombardıman sonucunda insanların vücutlarının nasıl da paramparça olup tanınmaz hale geldiğini anlattı.

New York Times gazetesi, bu saldırının sonucunda Amerikan destekli hükümetin ve ülkedeki yabancı askeri varlığın Afganlılar'dan büyük tepki aldığını yazdı. Gazete, silahlıların sivil halkın arasına karıştığı bir gerilla savaşında havadan bombalamanın yeterliliğini ve etkinliğini sordu.

Müteakip Baskınlar

Köylüler, bölgelerinin ardarda Amerikan baskınlarına maruz kaldığını, Granai Köyü'nün kuzeyindeki ''Said Naim'' gibi bazı toplu yerleşim mekânlarının bombalandığını söyledi.

Köylüler, toplu yerleşim mekânının bombalanması sonucunda birçok kadın ve çocuğun cesedinin bulunduğunu, bir kadın ve 6 çocuk dışında hiçbirinin kurtulamadığını vurguladı.

Köyün imamı Molla Mennan'ın evinde toplanan başka siviller de bombardımana maruz kaldı. Bu saldırı sonucunda da bir kişi öldü ve onlarcası yaralandı.

Amerikan askeri sözcüsü Albay Craig Julian, hava saldırısının Taliban Hareketi savaşçıları tarafından ateş açılan evlere odaklandığını belirtti. Köylülerse manzarayı ''korkutucu'' diye vasıflandırarak, olay mahallinde etrafa dağılmış kopuk ellerin, bacakların, omuzların kime ait olduğunu seçemediklerini ifade etti.

Herat Eyaleti'nin kenar semtlerinden birinde bir hastanede yatan Tile'nin başları ve vücutlarının büyük kısmı sargı bezleriyle sarılı iki kız kardeşi Ferişete (5 yaşında) ve Nuriye (7 yaşında) tanınmaz hale geldiler.

Teyzenin Evi

Tile, uçakların akşam saat sekizde caminin yakınındaki bölgeyi bombaladığında annesi ve iki kız kardeşiyle beraber teyzelerini ziyaret etmek üzere yolda gitmekte olduğunu ve herkesin 7 odadan oluşan Naim yerleşim birimine koştuğunu söyledi.

Küçük Tile, amca Naim'in evinde kendilerini güven içinde hissettiklerini ve uykuya daldıklarını, uçak vızıltılarını duyduğunu ancak daha sonra ertesi sabah bir kişi kendisini enkazın altından çekene kadar hiçbir şey hatırlamadığını ifade etti.

Hastanede Tile'nin yanında yatan 9 yaşındaki Nazo bombardımanı ve kırmızı ateşi gördüğünü söyledi. Babası Said Mülhim ise ailesinden 7 kişinin ölümü ve 4 kişinin yaralanması ile sonuçlanan patlamanın sesini duyduğunu belirtti. Nazo'nun babası, Amerikalıların köylerini ve evlerini bombalamasının sırrını bilmek istiyor.

TIME TURK

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap