k@lpsizim_85

30 BinSivili Sakat Kaldı...

Önerilen İletiler

clipboard014725.jpg

Sri Lanka hükümeti, 30 küsür yıllık Tamil bağımsızlık mücadelesini bitirdiğini duyurup zafer nidaları atadursun, söz konusu 'zaferin' nasıl elde edildiğinin korkunç ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor.

Tamil halkının bağımsızlığı için 1976'da kurulan ve 1983'te silahlı mücadeleye başlayan Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları (LTTE) gerillalarını tamamen bitirmeye girişen ve geçen hafta bu amacına ulaşan Sri Lanka hükümetinin bombardımanı sonucunda 30 bine yakın sivilin sakat açıklandı.

Savaşta sakat kalan ve uzuvlarını kaybeden siviller için dünya çapında çalışan Fransız yardım kuruluşu Handicap International, çatışma bölgesinden kaçan 280 bin sivilin onda birinden fazlasının uzuvlarından birini ya da birkaçını kaybettiğini duyurdu.

Sri Lanka'nın doğusundaki Batticaloa'da protez uzuvlar üreten bir atölyesi bulunan örgüt, inanılmaz bir talebin söz konusu olduğunu belirtti.

Yardım kuruluşunun Sri Lanka sorumlusu Satish Misra, sivillerin hemen hemen hepsinin, Sri Lanka ordusunun Tamil gerillalarını silmek için sivil bölgeleri bombardımana tutması sonucunda yaralandıklarını ifade etti ve sayının 25 bin ila 30 bin arasında olduğunu kaydetti.

Sri Lanka hükümeti, güvenli bölgeyi bombalamadığını ve Tamil gerillaları tarafından 'rehin tutulan' sivilleri kurtardığını iddia etmişti.

Tamil hareketinin internet sitesinde ise ordunun hastaneyi bile bombaladığı, sivilleri ayırt etmediğini duyurmuştu.

İnternet sitesinin yayınladığı fotoğraflar da Tamil gerillalarını ve yardım kuruluşlarını doğrular nitelikteydi.

Gazeteport

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap