k@lpsizim_85

Milli Hamal!

Önerilen İletiler

spacer.gifUluslararası arenada adını altın harflerle yazdıran, Diyarbakır'lı görme engelli milli halterci Mehmet Emin Gülen,

Uluslararası arenada adını altın harflerle yazdıran, Diyarbakır'lı görme engelli milli halterci Mehmet Emin Gülen, ailesini geçindirmek için insan gücü ile çalışan çek çek arabası ile hamallık yapıyor.

BAŞARISI ÖDÜLSÜZ KALDI...

Pekin 2008 olimpiyatlarında milli sporcuların aldığı başarısız sonuçlar tartışılırken, Avrupa Görme Engelliler Halter Şampiyonası’nda altın, Dünya Görme Engelli Halter Şampiyonası’nda ise gümüş madalya kazanan milli sporcu Mehmet Emin Gülen, kendisine destek olunmaması ve başarısının ödüllendirilmemesinden yakınıyor.

Avrupa Görme Engelliler Halter Şampiyonası’nda altın, Dünya Görme Engelli Halter Şampiyonası’nda ise gümüş madalya kazanan milli sporcu Mehmet Emin Gülen, insan gücü ile çalışan çek çek ile hem hamallık yaparak, hem de 2009 yılında Çek Cumhuriyeti’nde yapılması planlanan görme engelliler halter şampiyonasına hazırlanıyor.

BABASI VEFAT EDİNCE

Diyarbakır’ın Urfakapı semtinde yaşayan milli sporcu 28 yaşındaki Mehmet Emin Gülen küçük yaşta geçirdiği kızamık hastalığı nedeniyle sol gözünü tamamen kaybetmiş. Gülen’in sol gözündeki görme kaybı ise yüzde 15, 2002 yılında babası Eşref Gülen’in ölümünün ardından 4 kardeşine hem ağabeylik hem de babalık yapan evli bir çocuk babası olan görme engelli milli sporcu Gülen, yarışmalarda elde ettiği başarılar ödüllendirilmeyince ailesinin geçimini sağlamak için insan gücü ile çalışan çek çek arabası ile hamallık yapmaya başladı. Babasından annesine kalan aylık 550 TL Bağ- Kur emekli aylığı ve Diyarbakır valiliğinin aylık 200 TL yardımı ile hayata tutunmaya çalışan milli sporcu hamallık yaparak günlük 5-10 TL para kazanıyor.

ALTIN MADALYA KAZANDI

2005 yılında katıldığı Türkiye Görme Engelli Atletizm Şampiyonası'nda B3 (Az görenler) kategorisinde birinci olan Mehmet Emin Gülen, Görme Engelli Halter Federasyonu'nun kurulmasının ardından branş değiştirerek atletizmde yakaladığı başarıyı kısa sürede halterde de elde etti. 2006 yılında Çek Cumhuriyeti'nde yapılan ve 7 ülkenin katıldığı Avrupa Görme Engelli Halter Şampiyonası'nda 52 kiloda B3 kategorisinde altın madalya kazanan Gülen, son olarak 2007 yılında Brezilya'da yapılan ve 10 ülkenin katıldığı Dünya Şampiyonası'nda ise 56 kiloda gümüş madalya kazandı. Kendi imkanlarıyla uluslar arası arenada Türkiye’nin milli marşını okutan genç sporcu katıldığı iki yarışmada da Türkiye’deki Halter Federasyonunun statüsü gereği o yarışmalarda katılan ülke sayısı yeterli sayıya ulaşmadığı için altın ödülünden mahrum kalmış.

FEDERASYONA SİTEM ETTİ...

" Ben üzerime düşeni yaptım" diyen şampiyon Gülen "Benim katıldığım ve Avrupa birincisi olduğum yarışmada Halter Federasyonumuzun kurallarına göre yeterli sayıda ülke sporcusu katılmadığı için altın ödülü verilmedi. Yine Dünya ikincisi oldum. Yine yeterli sayıda ülke sporcusu katılmadığı için federasyonumuz altın ödülü vermedi. Bu benim suçum değil ki, ben madalya alıyorum. Ama federasyonum kurallarına göre hareket edip altın ödülü vermiyor" diye dert yandı.

BAŞARISI ÖDÜLLENDİRİLMİYOR

Çek Cumhuriyeti’nde 2009 yılında yapılacak olan Avrupa Görme Engelliler Halter Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Mehmet Emin Gülen, Çankaya Belediyespor bünyesinde bulunuyor. Yarışmalar öncesi sadece 1 aylık kamp dönemi ile büyük başarılar elde ettiğini ifade eden Gülen başarısının ödüllendirilmemesinden dolayı adeta kahroluyor. Gülen, "Aldığım sonuçlar sonrası döndüğümde kimse ilgi göstermedi. Maddi ve manevi hiçbir destek almadan 3 yıldır ayakta durmaya çalışıyorum. 4 kardeşime hem babalık hem de ağabeylik yapıyorum. Hiçbir desteğim olmadığı için hamallık yaparak geçimimi sağlıyorum. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile yaptığım görüşmenin ardından aylık 200 TL gıda çeki alıyorum" dedi.

"AYDA 300 TL NAKDİ YARDIM YETER"

Görme engelli Milli sporcu Mehmet Emin Gülen, "Devlet bana aylık 300 TL bile yardım yapsa yeter. 2009 Yılında Çek Cumhuriyetinde yapılması planlanan görme engelliler halter şampiyonasına hazırlanıyorum. Rakiplerim antrenman yapıp iyi besinler ile hazırlanırken, ben ise sokaklarda çek çek arabası ile ekmeğimin peşindeyim vakit bulduğum taktir de ise ücretsiz bir spor salonunda bir başıma çalışıyorum. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü milli sporcular ile gerekli değeri vermeli" şeklinde konuştu.

Eşini 2002 yılında kaybeden milli sporcunun annesi 55 yaşındaki Hani Gülen ise, zafer kazanan oğluna gerekli desteğin verilmediğini belirterek, "Oğlum bu ülkenin milli marşını okuttu, ancak ona destek veren olmadı. Bağ-Kur emekli maaşımız olmasına rağmen ay başını getiremiyoruz" dedi.

diyarbakirsoz

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap