k@lpsizim_85

Atletizmin Yegane rekortmeni

Önerilen İletiler

693.jpg

spacer.gifBalıkesir'de görme engelli judocu, antrenörünün yönlendirmesiyle atletizm lisansı aldı. 15 gün sonra hem 100 metrede hem uzun atlamada Türkiye rekoru kırdı.

Balıkesir'de yaşayan yüzde 75 görme engelli judocu, 15 günde 2 ayrı kategoride 2 rekora imza attı. Bahçelievler Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Yegane Abuzerova (17), 9 yaşında başladığı judoda kahverengi kuşakta mücadele ederken, antrenörü Mehmet Yılmaz'ın yönlendirmesiyle Balıkesir Görme Engelliler Spor Kulübü'nden lisanslı atlet oldu. Yüzde 75 görme engelli olan Abuzerova, lisansını aldıktan 15 gün sonra, Denizli'de düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası'na katıldı. Şampiyonada, B2 kategorisinde 100 metreyi 16,04 saniyede koşarak Türkiye rekoru kıran Abuzerova, uzun atlamada 3,84 metre atlayarak bu alanda da rekorun sahibi oldu.

Türkiye'yi temsil edecekŞampiyonayı izleyen Türkiye Görme Engelliler Atletizm Milli Takımı antrenörleri, bu başarılar üzerine, genç sporcuya milli takıma seçildiğini müjdeledi. Kısa sürede büyük bir başarıya imza atan Yegane Abuzerova, "Başaramamaktan korkuyordum. Ancak, Balıkesir Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'ndaki antrenörlerimiz, çok kısa sürede hem moral hem de fiziki olarak çok yardımcı oldular. Judocu olmamın da başarımda büyük payı var. Aynı günde iki Türkiye rekoru kırıp, milli takıma seçilmenin büyük sevincini yaşıyorum. Temmuz'da Yunanistan'da yapılacak Görme Engelliler Atletizm Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğim. İnşallah Balıkesir'e getirdiğim altın madalyaları, bu kez ülkeme getireceğim" diye konuştu.

yenicaggazetesi.com.tr

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap