k@lpsizim_85

Zincire Vuran Babasını İstemiyor...

Önerilen İletiler

38911.jpg

Adana'da öz babası tarafından "bisikletle dışarıda oynayıp eve geç geldiği" gerekçesiyle dövüldükten sonra zincire vurulan kız çocuğu, can güvenliği korkusu yaşıyor.

Semiha Yücel Akdeğirmen İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi U.Y, "Artık babamın eve gelmesini istemiyorum. Annemin yanında kalmak istiyoruz. Devlet bize sahip çıksın." dedi.

Merkez Çukurova ilçesi Beyazevler Mahallesi'nde resmi nikâhsız ikinci eşinin oturduğu eve gelen DSİ emeklisi Cabbar Y. iddiaya göre iki gün önce okuldan geldikten sonra bisikletle sokakta arkadaşlarıyla oynayan 14 yaşındaki kızı U.Y.'nin neden eve geç geldiğini sordu. İkinci eşinden biri engelli üç çocuk sahibi olan Cabbar Y. daha sonra kızı arka odaya çekip, dövmeye başladı. O sırada annesi ve engelli kardeşinin eğitim gördüğü rehabilitasyon merkezindeki bayan yöneticinin tanık olduğu ortamda baba Cabbar, öfkesini alamayarak dayak attığı kızından evdeki zinciri istedi.

Banyoda zincirin bir ucunu tasma şeklinde U.Y.'nin boğazına geçiren baba, kızını küvetin içinde oturtup, zincirin diğer ucunu musluğa bağladı. Olup bitenleri büyük bir şaşkınlıkla izleyen özel rehabilitasyon merkezi yöneticisi Ebru Berköz, Cabbar Y.'ye müdahale etmeye çalıştı; fakat başarılı olamadı. Bunun üzerine Berköz, telefonla kızın 16 yaşındaki ağabeyini arayıp, yardım istedi. Kızın ağabeyi eve gelip, musluk kısmındaki asma kilidi kırıp, kız kardeşini kurtardı. U.Y. başından geçen trajik olayın diğer safhalarını şu şekilde anlattı: "Ağabeyim beni banyodan kurtardıktan sonra babam daha da sinirlenerek, 'Yarın sabahtan itibaren hiçbirinizi bu evde görmeyeceğim.' diyerek bağırdı. Ebru Hoca, babamı zorla dışarıya çıkardı."

Parka saat 16.00 gittiğini ve 18.00 gibi geldiğini anlatan U.Y, babasının daha önce de kendilerine şiddet uyguladığını ileri sürdü. U.Y.'nin ikizi engelli çocuğun gittiği rehabilitasyon merkezinin yöneticisi Ebru Berköz ise şunları söyledi: "Olay akşamı anne H.Y. özürlü çocuğunu almak için okula gelmişti. Onları servisle eve bıraktım. Evde baba Cabbar oturuyordu. Kendisiyle sohbet ettik. Nikahsız eşinin çalışmasını istiyordu. Sonra kızı U.Y.'nin parkta saat kaçta geldiğini sorup, arka odaya götürdü. Çocuk ağlıyordu. Ben belki baba olarak 'nasihat çekip, kızına bir tokat atmıştır.' diye düşündüm. Babası olunca ilk başta karışmak istemedim. Ama kız 'anne beni kurtarın' şeklinde bağırmaya başlayınca, dayanmayıp, içeriye girdim. Adamı dışarıya çıkardım. Kızın yüzü kanamıştı. Bu sırada merdiven altındaki zinciri istedi. Kızı banyoda bağlamış. Ben de bu sırada U.Y.nin ağabeyini aradım. Çocuk geldi kilidi kırıp, kardeşini kurtardı. Durum polise bildirildi. Olaya Çocuk Şubesi el koydu. Bir taraftan engelli bir çocuk özel eğitime gönderilirken, sağlam bir çocuk adeta engelli hale getiriliyor."

Kızına şiddet uygulayan babanın emniyette ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını açıklayan Ebru Berköz, Cabbar U.'nun ilk eşinden 4 kızı olduğunu, sırf erkek çocuk için ikinci kez resmi nikâhsız bir evlilik yaptığına dikkat çekti. Babanın özellikle kız çocuklarına bir takım sorunlar yaşattığını ileri süren Berköz, "Devlet mutlaka bu olaya el koyacaktır. Annesi olduğu için Sosyal Hizmetlere ait bir kuruma verilmeyeceğine göre, başka tedbirler alınacaktır. 14 yaşındaki bir kız çocuğu yıkıldı. Eğitim öğretimine nasıl devam edecek. Ciddi bir psikolojik desteğe ihtiyacı vardır." diye konuştu.

Yediği dayak ve zincir hadisesi sonrası travma geçiren U.Y. hafta içi adliyede psikolog ve pedagog nezaretinde cumhuriyet savcısına ifade verecek. U.Y.'nin daha önce de babası tarafından aynı nedenlerle zincire bağlandığı öğrenildi. Time Türk

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Lanet olsun ya böle insanlari ibretlik olsun diye asacaksın serefisiz hem engelli bir çoçugun var hem diğerinide engelli yapmaya çalısıyorsun sırf erkek değil diye böyle haberler benim sinirlerimi çok bozuyor keşke elimde olsada gebertsem o adamı böle insanları öldürmek sebabtır.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap