k@lpsizim_85

İşitme Engelli Eğitiminde Türkiye...

Önerilen İletiler

08673a5458ef165718a2fdf.jpg

19 Mayıs Gençlik Festivali kapsamında Adana'ya gelen Romanyalı engelliler Çukurova Üniversitesi Halil Avcı Duyma EngellilerMerkezi'ni ziyaret ederek duyma engelli teşhis, tedavi ve eğitimi hakkında bilgi aldı. Heyet, beraberinde tedavi için bir de bebek getirdi.

5. Uluslararası 19 Mayıs Engelli Gençlik Festivali kapsamında Adana'ya gelen Romanya Heyeti, Çukurova Üniversitesi Halil Avcı Duyma Engelliler Merkezi'ni ziyaret etti.

Duyma engelli öğrenciler ile öğretmen ve Rotaryenlerden oluşan Romanya Heyeti, Ç.Ü. Halil Avcı Duyma Engelliler Merkezi'nde incelemelerde bulundu ve merkezdeki çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Seanslara katılan heyet, engelli tedavisi konusunda ülkelerindeki uygulama ile kıyas yaparak Halil Avcı Duyma Engeliler Merkezi'ndeki uygulamaların AB standartlarında olduğunu belirttiler. Romanyalı heyet tedavi umuduyla Halil Avcı Duyma Engelliler Merkezi'ne beraberlerinde bir de bebek getirdi. Uzman eğitim odyologu Nilay Tezer, uzman klinik odyologu Funda Akar, işitme engelliler öğretmeni Rasim Şahin ve yüksek lisans öğrencisi Cabbar Çadırcı tarafından bilgilendirilen heyetin başkanı Victor Martın, bu ziyaretin kendileri için çok yararlı olduğunu ve buradaki gözlemlerini Romanya'daki ilgililerle paylaşacaklarını ifade etti.

Halil Avcı Duyma Engelliler Merkezi, duyma engelli çocukların teşhisi, tedavisi ve eğitimi konusunda Türkiye'deki en önemli merkezlerden birisi olma özelliğini taşıyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap