Sumeye

YAŞAMIN SIRI ÇÖZÜLDÜ

Önerilen İletiler

Yaşamın Sırrı Çözülüyor

rna4-139x150.jpg

Bilim İnsanlarının üzerinde hemfikir olduğu bir şey var ki; dünyada ortaya çıkan ilk canlılar kendi kendilerini yenileyebilen ve RNA taşıyan minik bakterilerdi. Ancak bu bakterilerin nasıl oluştuğu ise insanlığın en büyük gizemlerinden birini oluşturuyordu: Yaşamın kökeni.

Açıklanan bir bilimsel gelişme bu soruyu büyük ölçüde cevapladı. Manchester Üniversitesi uzmanların yaşam için gerekli olan RNA’nın 4 yapı taşı maddesinden ikisini laboratuar ortamında diğer kimyasal maddeleri kullanarak elde ettiklerini açıkladı.

Araştırmayı yapan John Sutherland:” Biz yaşam kaynağı olan RNA’nın yapı taşlarını dünyada 4 milyar yıl önce de bulunan maddelerden elde etmeyi başardık. Bu maddeler şu anda Satürn’ün uydusu Titan’da da bulunuyor. Yaşamın şifresini çözdük” dedi.

Bilim İnsanları 40 yıl önceye ortaya atılan ve bugün aşağı yukarı kanıtlanmış olarak kabul edilen RNA teorisinde dünyadaki ilk canlıların RNA’dan geldiğine inanıyor. DNA’nın “en yakın akrabası” olan RNA da yaşam için gerekli görevleri denetliyor ve kalıtımı bir diğer nesile aktarıyor. DNA’dan çok daha basit olduğu için önce RNA’nın sonra da DNA’nın ortaya çıktığına inanıyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap