Sumeye

GÜRDÜĞÜMÜZ EN İLGİNÇ VAKA

Önerilen İletiler

Gördüğümüz en ilginç vaka"

BATMAN (İHA) - Batman'da özel bir hastanede tedavi görürken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden hastanın yarım saat sonra yaşadığı anlaşıldı.

Aşırı terleme ve göğsünde oluşan rahatsızlık nedeniyle özel bir hastaneye giden Hasan Altun (54), yapılan kontrollerinde kalbe kan pompalayan ana damarlarından birinin tıkalı çıkması üzerine müşahede altına alındı. Müdahale esnasında kalp krizi geçiren Altun'a, elektro-şok uygulaması yapıldı. Elektro-şoktan sonra kendinden geçtiği anlaşılan Hasan Altun'un öldüğü sanıldı. Dışarıda bekleyen eşi Pervin Altun ve çocuklarına acı haber verildi. Kısa bir süre sonra da ailenin diğer yakınları da hastaneye akın etti.

Büyük bir üzüntüye kapılan aile fertleri gözyaşlarına boğuldu. Çok karmaşık duygular yaşadıklarını belirten Pervin Altun, "Sabah kahvaltısında eşimin kendini iyi hissetmediğinin farkına vardım. Israrım üzerine hastaneye geldik. Hastanede bir takım müdahalelerde bulunuldu. Bir süre sonra dışarı çıkan doktor bize başsağlığı dileklerinde bulununca, dünyamız başımıza yıkıldı adeta. Olayı duyan diğer yakın akrabalarımız da buraya geldi. Yarım saat boyunca acı içinde ağlaştık. O anları kelimelerle anlatmak mümkün değil. Bu arada yakın akrabalarımızdan bazıları imam ayarladı, bazıları da kefen filan ayarladı. Mezar yeri ayarlamak için bile görüşmeler yaptık. Sonra gelen ani haberle büyük bir şok daha yaşadık. Gelen doktor eşimin yaşadığını söyleyince ne yapacağımızı şaşırdık. Acılı göz yaşlarımızın yerini sevinç gözyaşları aldı" dedi.

Öldü sanılıp sonra yaşadığı anlaşılan TEDAŞ emeklisi Hasan Altun ise hiçbir şey hatırlamadığını ifade etti. Kendisine müdahale edildiği ana kadar bilincinin açık olduğunu söyleyen Altun, daha sonrasını ise hatırlamadığını belirtti. Kendine gelir gelmez başındaki doktordan sigara istediğini söyleyen Altun, şunları söyledi:

"Kendimden geçtikten sonrasını hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde başımda bekleyen doktordan sigara istedim. Doktor kızdı ve bir daha kesinlikle sigara içmemem gerektiğini söyledi. Doktorun önerisini aynen uygulayıp, bundan sonra sigara içmeyeceğim" diye konuştu.

"MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Hasan Altun'un 25 dakika sonra hayata dönmesi Özel Dünya Hastanesi doktorlarını da şaşırttı. Hastane Başhekimi Dr. Tuncer Toklu, "Hastanın tıkalı damarı için anjiyo yaptıktan sonra, birden cihazın şeridi düz oldu. Şoklarda kendine gelmeyince, kalbine geçici pil takarak çalıştırıldı. Tüm doktorlarımız seferber olmuştu. Hasta yakınlarına öldü haberini verdikten sonra mucize bir şekilde hasta nefes alıp-vermeye başladı. Bu gördüğümüz en ilginç vaka. Şimdi hastanın sağlık durumu iyi. Kendini toparladıktan sonra taburcu edeceğiz" dedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap