Berrin

Kanser Tedavisi İçin Yeni Umut...

Önerilen İletiler

487821795784.jpg

Genetik düzensizlik nedeniyle insanda fazladan bir 21. kromozomun bulunması durumu ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan Down sendromu hastalığı, kanser tedavisi için yeni bir umut oldu.

BBC'nin haberine göre, Down sendromlu hastaların neden kansere daha az yakalandıklarını araştıran bilim adamları, çalışmaları sonucunda kanserin tedavisi için önemli bulgular elde ettiklerini açıkladı. Nature dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, Down sendromu olan kişilerde, diğer insanlara kıyasla tümörlerin gelişimini önleyen en az bir gen türünden daha çok miktarda bulunuyor.

Dünya genelinde yaklaşık her bin bebekten biri, Down sendromu hastası olarak doğuyor. Zihinsel ve fiziksel bir takım engellere sahip olan Down sendromu hastalarının kromozom yapıları da diğer insanlarınkinden farklı. Down sendromu hastalarında üç kromozom 21 bulunuyor. Bu hastalığa sahip olmayanlarda ise bu kromozomdan yalnızca iki adet var. Down sendromlu kişilerde bulunan bu üçüncü kopya, onlara 200'den fazla farklı genin çeşitli versiyonlarını sağlıyor.

Bilim adamları, fazladan olan genlerin hangilerinin kanserli tümörlere karşı koruma sağladığını tespit etti. Araştırmayı yürüten ekipten Doktor Sandra Ryeom, söz konusu genlerden birinin kan damarlarının gelişimini ve tümörlü hücrelerin beslenmesini önlediğini belirtti.

Doktor Ryeom, kan damarlarının gelişiminin önlenmesi halinde kanserli tümörlerin büyümesinin de söz konusu olamayacağını, tümörlü hücrelerin mikroskobik boyutlarda kalacağını ve dolayısıyla zararsız olacağını kaydetti. Ryeom, bu araştırmanın kanserle mücadele için yeni yöntemler sunabileceğini, kanserin tedavisi için kullanılan yeni ilaçlar geliştirilebileceğini ifade etti.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap