BlueLife

Scoliosis İntensive Rehabilitasyon (SIR) Nedir ?

Önerilen İletiler

Eğriliğin yönüne ve kişiye göre düzenlenen bu yoğunlaştırılmış özel egzersiz programında amaç sensorimotor ve hareket temellerine dayanan üç boyutlu skolyoz tedavisidir.Bu özel egzersizlerle hastanın asimetrik duruşunu düzeltmek ve günlük yaşam aktiviteleri sırasında düzgün postürü korumayı öğretmek hedefler.
Çeşitli yerlerden refere edilen hastalar bu merkezde 4-6 haftalık günde4 saatlik yoğun egzersiz programlarına katılır. Grup egzersizleri olarak planlandığında hastaların eğrilik yönleri,dereceleri ve yaşları benzer olanlar aynı gruplarda çalıştırılır.Gerektiğinde hastalar için bireysel programlar da yürütülür.Egzersizlerin temelinde solunum egzersizleri, proprioseptif uyarılar ile doğru postürü öğrenmek ve korumak,farklı denge ve hareket egzersizleri ile eğrilik tarafını düzeltmek ve tekrar denge ve normal hareketi sağlamak vardır.Tedavilere yardımcı olarak osteopatik yaklaşımlar, germeler, masaj ve yüzme programları da ilave edilir. 

Bu özel egzersiz programlarını Katherina Scroth terapisti sertifikası programına katılan fizyoterapistler yürütür. Bu programda amaç kişiyi kendi durumu konusunda eğitmek ve eğriliğin derecesinin ilerlemesini engellemek ve düzgün duruşu sağlamaktır.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap