Berrin

1 Temmuz'da SMS'ler ucuzlayacak!

Önerilen İletiler

fft17_mf246192.Jpeg

Kısa Mesaj Hizmetlerinde Türkçe Karakter Kullanımı 1 Temmuz 2009’dan itibaren geçerli olacak!

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD), Kısa Mesaj Hizmetlerinde Türkçe Karakter Kullanımına Dair Yönetmelik’in, tüketici nezdinde gerek kullanımdan gerekse ücretlendirmeden kaynaklanan önemli bir sorunu ve mağduriyeti tamamen bertaraf ettiğini bildirdi.

MOBİSAD’dan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu yönetmeliğin, 16 Mayıs 2009’da Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Temmuz 2009’dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Daha önce uygun şartların oluşmadığı dikkate alınarak sektörden de gelen talepler doğrultusunda 2 kez ertelenen düzenleme ile 1 Temmuz 2009 tarihinden itibaren Türkçe karakterli harflerin kullanımını desteklemeyen cihazların ithalatına izin verilmeyeceği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

Bu düzenleme, tüketici nezdinde gerek kullanımdan gerekse ücretlendirmeden kaynaklanan önemli bir sorunu ve mağduriyeti tamamen bertaraf etmektedir. Kısa mesajlarda Türkçe karakterli harflerin Uluslararası GSM Alfabesi’nde tanımlanmamış olmasından kaynaklanan ve kullanıcının Türkçe karakterli harfleri kullandığı için fazla ücret ödemesine yol açan bu sorun, çözüm süreci içinde işletmecilerin destekleri ile geçici olarak bertaraf edilmiş idi. Erteleme süreci içinde önemli sayıda üretici ve ithalatçının da cihazlarda Türkçe karakterli harflerin kullanımını sağlayan gerekli çalışmaları tamamladıkları gözlemlenmektedir. Düzenlemede dikkat edilmesi gereken husus; yürürlüğe girdiği tarihten itibaren Türkçe karakterli harflerin kullanımını desteklemeyen cihazların ithalatına izin verilmeyecek olmasıdır. 1 Temmuz 2009 tarihine kadar ithalatı gerçekleştirilmiş cihazların piyasaya arzını ve satışını etkilememektedir.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap