BlueLife

Skolyozda Tedaviler Nelerdir?

Önerilen İletiler

Skolyoz tedavisinde amaç kozmetik olarak düzgün, ağrısız ve hareketli bir omurga sağlamaktır. Doğumsal ilerleyici skolyoz genellikle cerrahi gerektirir. İdiyopatik skolyozda hastanın yaşı, eğriliğin derecesi, eğriliğin yeri tedavi kararını etkiler.
Bu nedenle hastaya göre karar verilir. Skolyoz tedavisinde;

1. Hastanın belirli bir süre izlenmesi
1.Egzersiz ve rehabilitasyon uygulamaları
2.Korseler
3.Cerrahi tedavi söz konusudur.

Genellikle de bu tedaviler birlikte kullanılmaktadır. Cobb açısı ile tedaviler etkinlik yönüyle takip edilir.4-6 aylık sürelerle yapılan kontrollerde 5 derecenin üzerinde Cobb açısında artma söz konusu değilse ilerlemeden bahsedilemez.

İdiyopatik skolyozda fizyoterapi ve uygun korse tedavisi eğrilikte maksimum düzeltme sağlamak için en etkin konservatif tedavi yöntemidir. Özellikle skolyoza özgü özel egzersiz programları ile 3 boyutlu maksimum etki ve günlük yaşam aktiviteleri sırasında skolyoz postüründen korunmayı öğretmek ve uygulatmak amaçlanmalıdır. Almanya’da geliştirilmiş ve yaygınlaştırılarak uygulanan Scroth skolyoz egzersizleri günümüzde daha yaygın kullanılmaktadır.



Günümüzde korse tedavisindeki en iyi uygulamalar Rigo sınıflandırılması kullanılarak yapılandırılan özel korse uygulamalarıdır. Konu ile ilgili çalışan çok sayıda uzman fleksibl skolyoz eğrilik derecesinde %20 üzerinde düzeltme sağlandığını göstermişlerdir.

Almanya’da faaliyet gösteren Asklepios Katherina Scroth Spinal Deformite Rehabilitasyon Merkezi yoğun olarak skolyozun cerrahi dışı tedavisi ile ilgilenmektedir. Bu merkezde yoğun skolyoza özgü egzersiz uygulamaları(Scolıosis İntensive Rehabilitasyon) ve eğriliğe uygun korseleme yapılmaktadır.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap