k@lpsizim_85

Kahverengi Kabuklu Yumurta mı Daha Sağlık, Yoksa Beyaz mı ?

Önerilen İletiler

Kahverengi kabuklu yumurta mı daha sağlık, yoksa beyaz mı?

yumurta.jpg
Pazarda yumurta seçerken annelerimizden görürdük. Kimisi beyaz kabuklu yumurtaları tercih ederdi, kimisi kahverengi. <script src="http://ad.zaman.com.tr/fezabanner/client.ads?app=zaman&pos=detay&page=1&first-time=false&test-banner=" type=text/javascript>

Kimisi daha sağlıklı olduğunu söyleyerek kahverengi yumurta alır, kimisi de aynı gerekçeyle beyaz kabuklu.

Hiç düşündünüz mü bu yumurtaların kabukları neden farklı renklerde, kahverengi ve beyaz olması neyi ifade eder? Bu farklı renkli yumurtaların hangisi daha sağlıklı?

İşte bu sorunun cevabı:

Yumurta kabuğu öncelikle doğalında beyaz olan kalsiyum karbonattan oluşuyor. Bazı kuşlar, yumurtalarını kamufle etmek ya da diğer kuşların yumurtalarından ayırt etmek için kendi yumurtalarının dışını bir pigment (boya) ile kaplar.

Tavuk yumurtasını saran kahverengi renk, protoporfirin isimli boyadan geliyor. Bir tavuğun kahverengi ya da beyaz yumurta yumurtlaması, beslenmesine bağlıdır. Yanlış olan yaygın bir kanı var: kahverengi yumurta daha sağlıklıdır ve bu nedenle birçok ticari yumurta üreticileri kahverengi yumurta yumurtlamaları için tavukları renkli yemlerle besliyor. (Kaynak: populergazete.com)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap