Sumeye

Domuz Gribi Türkiye'de...

Önerilen İletiler

89982.jpgDomuz gribi Türkiye'de16 Mayıs 2009 Cumartesi 10:22Korktuğumuz başımıza geldi. Dünyayı esir alan 'domuz gribi' virüsü Türkiye'ye sıçradı. İlgili HaberlerO uçaktaki yolculara 112 çağrısı Virüse karşı tedbirler neler?ABD'den Irak'a gitmek üzere İstanbul'a gelen 26 yaşındaki Iraklı bir kişi termal kameradan geçerken yüksek ateş tespit edildi. Yapılan testler sonunda bu kişinin domuz gribine yakalandığı belirlendi.

İlk olarak Meksika'da görülen, ardından Kuzey Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu'ya sıçrayan domuz gribi Türkiye'de de görüldü.

ABD'den Irak'a gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 14 Mayıs'ta Türkiye'ye giriş yapan bir kişide ''domuz gribi'' virüsü tespit edildi.

KLM havayollarına ait 1613 sefer sayılı uçak, saat 09.50'de Amsterdam'dan hareket etti ve saat 13.40'ta İstanbul'a geldi. Amsterdam üzerinden bu uçakla İstanbul'a gelen kişide, termal kamera aracılığıyla yüksek ateş belirlendi.

Ulusal Grip Referans Laboratuvarları'nda yapılan tetkikler sonucu bu kişide ''domuz gribi'' virüsü (Influenza A/H1N1) çıktı.

26 yaşında Iraklı

26 yaşındaki Iraklı hasta, Haseki Hastanesi'nde gözetim altında tutuluyor. İzole edilmiş odada tutulan hastanın yanına doktorlar ve diğer sağlık görevlileri özel maskeyle giriyor. Turistin, 6 kişilik ailesi de gözetim altına alındı ve aileden de numuneler alınıyor. Aileye, koruma amaçlı ilaçlar veriliyor.

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ NELER SÖYLEDİ?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap