lovest42

Omurilik Felcinde İyileşme Hangi Kriterlere Bağlı?

Önerilen İletiler

Hangi tip omurilik yaralanmaları/zedelenmeleri hangi derecelere kadar iyileşir.

Hiç iyileşmeyenler, %100 yüz iyileşenler veya kısmi iyileşmeler hangi koşullara bağlı.

Bu konuda aydınlatıcı bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

1983 yılında ayağımın tekinde oluşan taban düşmesinden dolayı gittiğim hastanede kas hastalığı teşhisi (Charko Marie Tooth teşhisi konularak) yanlış ameliyat oldum ben...

Yanlış ameliyat olduğumu 1995 yılına kadar öğrenemedim bu dönemde yürüyerek girdiğim ameliyat sonrasında koltuk değnekleri ile yürüyordum ve 1995 yılında artık koltuk değnekleri ile yürüyemez duruma gelmiştim. Doğru teşhis: Omurilik de bir timör varmış. Netice: Ameliyat ile timörün alınmasıydı.

1995 yılında zar zorda olsa koltuk değnekleri ile yürüyerek girdiğim ameliyat sonrasında artık hiç yürüyemedim. Fizik tedavi durumumda iyileşme yapmadı ama en azından fizik tedavi görürken tekerlekli sandalye adaptasyonu görmüş oldum. SAndalye kullanmayı kendi ihtiyaçlarımı sandalye yardımı ile görmeyi öğrendim.

O zamandan beri sağlığımda bir değişiklik yok. Daha doğrusu devamlı oturmamdan dolayı hafifte olsa bir skoyloz oluştu... Düzenli egzersiz yaptığım söylenemez ama kendi ihtiyaçlarımı gördüğümden dolayı hareket yapmış oluyorum. En basiti banyomu yapabiliyor, wc gidebiliyor (aynı zamanda sonda da kullanıyorum, sondamı da kendim yapıyorum) Yemek yapıyor, bulaşık yıkıyor, ütü yapıyorum vs.vs... çoğu işimi yapıyorum ve ayrıca bir çocuk yetiştiriyorum. İş hayatı haricinde ev kadınlığı (evli olmamdan dolayı) devam ediyor...

Kiloma dikkat ediyorum, çünkü hareketsiz hayattan dolayı kilo almaya meyilliyiz ve kilo aldıkçada hareketlerimiz daha da kısıtlanıyor.

Fizik tedavi hastanesinde yatarken trafik kazalarından veya yaralanmalardan dolayı tedavi görenlerin 8 ay gibi uzun bir zaman sonra gördüğü fizik tedaviden dolayı biraz düzelmeler oluyor ve aradan yıllar geçtiğinde tanışıp arkadaş olduğum bu arkadaşlarımın çok daha iyi duruma geldiğini gördüm. Tamamen iyileşeni görmedim.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap