Sumeye

Okuyun Deprasyondan Kurtulun

Önerilen İletiler

1. Depresyon tedaviye iyi cevap veren ve tedavi edilebilen bir hastalıktır. Modern tedavi imkanlarının birçoğu depresyon tedavi için kullanılmaktadır. 2. Depresyon tedavisinden sonra kusur ve aksaklık kalmamakta, kişilikteki değişiklikler geri gelmektedir. Farklılaşmış olan kişi yine “eski hali” ile belirmektedir.

Bu yazı size depresyon ile ilgili aktüel bilgileri aktarmaktadır. Elinize aldığınız bilgileri gözden geçirdikten sonra; bilinen en yaygın hastalık ile ilgili bilgilerinizi arttırmakla kalmayıp, doktor ve uzmanların soru ve açıklamalarını da çok daha iyi anlayabileceksiniz.

Her birimiz hayatımızın herhangi bir anında üzücü bir şeyler yaşayabiliriz. Buna karşılık insanların tepkileri birbirinden oldukça farklı düzeylerde ortaya çıkmaktadır. Eğer bu böyle olmasaydı, hayat da ihtimaldir ki gereksiz ve anlamsız olacaktı. İyi ve kötü, sevinçli ve hüzünlü günler hayatımızı geçirdiğimiz anlara beraberce aittir. Umutsuz, cesaretsiz, sıkıntılı ve üzgün olduğumuz gün ve saatleri herkes bilir ve yaşamıştır. Ancak normal şartlar altında bizler bu şartlardan çabucak ve tıbbi ve teröpotik bir yardım almaksızın kurtuluruz.

Eğer üzüntü ve sıkıntılar, arkadaşsızlık ve yalnızlık duygusu, kendini çaresiz ve işe yaramaz hissetme hali, taşınamayacak kadar ağır ve uzun süreli devam ederse, kişiler buna karşı bir şeyler yapmak ve profesyonel bir yardım almak zorundadır. Aşağıdaki ifadeler, ağır bir depresyon geçiren kişiyi tanımlamak üzere kullanılmıştır:

“Ben ifade edilemeyecek kadar bedensel yorgunluk içinde; tanımlanamayacak kadar içsel sinirlilik halindeyim. Sinirlerim elektrik yüklenmiş tel gibi. Gecelerimi uykusuz geçiriyor, her an berbat bir talihsizlik yaşama korkusu içinde yaşıyorum. İçimde korku ve yalnız bırakılma duygusu artıyor. Basit bir görev bile, bana başa çıkılmaz bir olay haline geliyor. Sonuç olarak da, bedensel ve zihinsel tüm işleri yapmak benim için imkansız hale geldi. Benim yorgun kaslarım çalışmayı bıraktı, benim kafam iflas etti. Hayattaki her şey bana anlamsız ve boş geliyor. Kendimden bir şeyleri ortaya koymak ve gerçekleştirmek için olanca kuvvetimle çalışmıştım, ama artık mücadele anlamsız geliyor. Koskoca dünya bomboş geliyor.”

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok güzel bir haber bizde yani milletimizde bu tedaviyi olmaya giden çok az derecede insan bulunmaktadır diye düşünüyorum.Depresyona giren insana deli gözüyle bakıldığı için kişide bundan dolayı tedavi yoluna gitmiyor hatta depresyona girdiğini bile söylemiyor.

çok sağol paylaşım için sümeye

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap