k@lpsizim_85

Özel Sporcularımız Avrupa Şampiyonu Oldu..

Önerilen İletiler

512.jpg

spacer.gifTürkiye Zihinsel Engelli Futbol Takımı, Portekiz'de yapılan Özel Olimpiyatlar Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyon oldu.

6-10 Mayıs tarihleri arasında Portekiz'in başkenti Lizbon'da gerçekleştirilen Özel OIimpiyatlar Avrupa Futbol Şampiyonası'nda büyük bir başarı gösteren Türkiye Zihinsel Engelli Futbol Takımı, grubundaki son maçında İspanya'yı 4-0 mağlup ederek, Avrupa şampiyonu oldu. En güçlü takımların yer aldığı A Grubu'nda mücadele eden Türkiye, gruptaki diğer maçlarda Almanya'yı 3-2, Azerbaycan'ı da 2-1 yenerken, Rusya ile de 0-0 berabere kalarak, grubu lider tamamladı ve altın madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra, Portekiz, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, Man Adası, İsrail, Litvanya, Lüksemburg, Makedonya, Malta, Moldova, Monaco, Fransa, Romanya, Rusya, San Marino, Sırbistan, Slovakya, Ukrayna, Özbekistan, Hollanda, İsviçre, İsveç, İtalya, İspanya, Ermenistan, Almanya, Norveç, Polonya, İngiltere, Belçika, Avusturya, Finlandiya, Faroe Adaları, Bosna Hersek, Letonya, Türkmenistan, Tacikistan ve Kazakistan olmak üzere toplam 24 ülke katıldı. Türkiye'nin 10 sporcu ile yer aldığı şampiyona kapsamında futbol seminerleri ve sağlıklı atlet taramaları da gerçekleştirildi.

Türkiye Zihinsel Engelli Futbol Takımı, geçen yıl Avusturya, İsviçre, Almanya ve Liechtenstein'da yapılan Özel Olimpiyatlar Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ikinci olarak, gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

P&G VE MİGROS'UN DÜZENLEDİĞİ "ÖZEL KAMPANYA" 6. YILINDA

Zihinsel engelli gençlerin, daha fazla bağımsız hareket yeteneğine sahip olması ve topluma daha yakın olmasını amaç edinerek, Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu ile işbirliğine başlayan tüketim ürünleri ve perakende sektörünün önde gelen iki şirketi Procter&Gamble (P&G) ile Migros'un düzenlediği "özel kampanya" 6. yılına girdi. Bugüne kadar 2 bin 500 özel sporcunun yetişmesine destek veren kampanyanın 6. yılındaki hedef ise, bu sayıyı 3 bine çıkarmak. "Siz olmadan bir eksik desteğinizle bir fazlayız" sloganı ile yola çıkılan kampanya bu yıl 30 Nisan - 24 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu süre içerisinde Migroslarda satışa sunulan P&G ürünlerinden elde edilen gelirin bir bölümü özel sporcuların yetiştirilmesi için Özel Olimpiyatlar'a aktarılacak. Böylece bu ürünleri tercih eden tüketiciler de zihinsel engelli bireylerin sporla hayata bağlanmasına katkı sağlayacak.

ÖZEL SPORCULAR P&G VE MİGROS'UN DESTEĞİYLE BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

Özel sprocular, P&G ve Migros'un destek verdiği 6 yıl boyunca başarıdan başarıya koştu. 2005 yılında Japonya'nın Nagano kentinde düzenlenen Dünya Kış Olimpiyatları'nda Türkiye, 4'ü altın olmak üzere toplam 8 madalya kazandı. 2006 yılında Belçika Özel Olimpiyatları'nda yüzme ve atletizm dallarında yarışan 8 özel sporcu, 4 altın, 2 gümüş, 3 de bronz olmak üzere 9 madalya kazanırken, aynı yıl "yılın sporcusu" yarışmasında da Türkiye'den bir zihinsel engelli sporcu aday gösterildi. 2007 yılında Finlandiya'nın Helsinki şehrinde düzenlenen Avrupa Futbol Turnuvası'nda Macaristan ile mücadele eden Türkiye, ikinci olarak gümüş madalya kazandı. 2008 yılında Avusturya, İsviçre, Almanya ve Liechtenstein'da yapılan Özel Olimpiyatlar Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu yıl ise Türkiye Zihinsel Engelli Futbol Takımı, Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılan Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyon olarak, altın madalya kazandı.

fanatik

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap