lovest42

H Sınıfı Ehliyet İçin Rapor Aldım, Ama Özel Donanım İçin Rapor Alamıyorum!?

Önerilen İletiler

ALINTI

kısaca özetliyim;

ben 04.07.2006 yılında iş kazası geçirdim ve sağ el dirsek altı ampute. raporda geçen teşhis bu ilk aldığım rapor %50 bu rapor (yeni yönetmelikten sonra) ile halledilebilecek işlemleri hallettim

2008 yılında özel tertibatlı araç kullanabilmek için gerekli işlemleri yapmaya başladım. kartal eğitim araştırmadan aldım bütün raporlarımı. ameliyatım da orada gerçekleşti. H sınıfı ehliyeti alabilir raporu aldım rapor yüzdesi %56 oldu

ardından özel tertibatlı araç kullanabilir raporu için müracat ettim. aynı hastanede gerçekleşiyo bu işlemler, özel tertibatlı araç kullanamaz dediler.

bu raporun sonucuda bu oldu özürlülüğüm sadece ortapedi kısmı ile ilgili olduğu için gittim ortapedi doktoru ile görüştüm dedim hocam bu nası iş bana H sınıfı ehliyeti alabilir raporunu veriyorsunuz özel tertibatlı araç kullanabilir raporunu vermiyorsunuz ben bu H sınıfı ehliyeti alabilir raporunu ne yapacağım?

cevabı: rapor sonucu seni tatmin etmediyse eksik değerlendirildiğini düşünüyorsan git itiraz et. ben de o raporu aldım (özel tertibatlı araç kullanabilir) raporunu noterde aslının aynısıdır kopyasını aldım birde dilekçe yazdım OturanBoğa abimizin katkılarıyla dilekçe ve rapor aslını istanbul il sağlık müdürlüğüne götürüp teslim ettim. gerekli işlemi yaptılar raporu çürüttüm.

anadolu yakasında oturduğum için oradaki yetkili biz seni en yakın hasteneye sevk edeceğiz dedi o hastanede göztepe devlet hastanesi. öyle anlaştık.

yaklaşık 3 ay geçti hastaneden arayıp soran olmad.ı hastaneye gidip sormadım, sadece 2 hafta önce mail attım, o da okundumu bilmiyorum. ben de kalan işlerimle ilgileniyorum ve kaza yaptığım iş yerinde hala çalışıyorum

size yaklaşık 3 yıl içerisinde yaşadığım işlerimlerin tamamı olmasada bi kısmından bahsettim

bu konuyu açmamın sebebi ben araç kullanamam mı? kazadan önceki B sınıfı ehliyetim var H sınıfı ehliyeti alabilir raporunu aldım ama özel tertibatlı araç kullanabilir ya da otomatik vites araç kullanabilir raporunu almadan değişmek istemiyorum. bu şekilde düz vites araç kullanıyorum sağ el miyo protez (4 kanallı pilli)

kısaca özetledimsmile.gif hepinizden ALLAH RAZI OLSUN

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Özel tertibatlı araç kullanmak için ayriyetten rapor alınmıyor.Ehliyet aldığı raporda engeli neyse yada kullanamadığı organı zaten belirtilmiştir arac alırkan engellinin engelline göre proje çizilir ve o aparat takılır.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap