k@lpsizim_85

Sağlığına Kavuşan Rabia Bebek, Ailesinin Neşe Kaynağı Oldu

Önerilen İletiler

457.jpg

spacer.gifGebze'deki Evlerinde Üzerine Dökülen Kaynar Suyla Yanan ve Hastane Hastane Dolaştırılması Büyük Tepki Toplayan Rabia Bebek, Sağlığına Kavuştu.

Yürüyen ve çevresine gülücükler dağıtan minik Rabia, ailesinin neşe kaynağı oldu.

Geçtiğimiz yıl üzerine kaynar su dökülmesi sonucu vücudu yanan Özal ve Sevil Karagöz çiftinin kızları Rabia Karagöz, sağlığına kavuştu. Gebze'de ikamet eden Karagöz çiftinin kızları Rabia, yürümeye başladı. Hastane hastane dolaştırılması büyük tepki toplayan minik Rabia, artık ailesinin neşe kaynağı. Çevresine gülücükler dağıtan Rabia, ailesinin neşe kaynağı oldu.

O günleri hatırlamak istemediğini söyleyen anne Sevil Karagöz, çok kötü günler geçirdiklerini söyledi. Kazayı anlatan anne Karagöz, "O gün mama Rabia'ya mama yapıyordum. Rabia yürüteçteydi. Kaynar suyun bulunduğu elektrikli ev aletini masanın üzerine bırakıp mutfağa gitmiştim. Yanına kadar yaklaşıp kabloyu çekmiş. Yanına koşup 'Rabia' diye seslenince kaynar su üzerine döküldü. Komşulara haber verdim ve hemen kıyafetlerini çıkarmadan musluğun altında soğuk su ile ıslattım. Daha sonra hastaneye götürdük ama birkaç hastane kabul etmedi." diye konuştu.

Baba Özal Karagöz ise, kızının yaklaşık 1 ay hastanede kaldığını, vücudunun bazı yerlerinin tam olarak iyileşmediğini söyledi. Kızını hastane hastane dolaştırdıklarını anlatan baba Karagöz, "Olayın olduğu sırada işteydim. Bana telefonla çocuğun yandığını söylediler. Hemen eve geldim. Eşim kızımı hastaneye götürmek için evden çıkmıştı. Gebze Darıca Devlet Hastanesi'ne götürdükleri haberini alarak hastaneye gittim. İlk yardım odasına almışlardı. Yanık üzerine sıvı dökmüşlerdi. Bize ambülansın olmadığı söylendi. Kendi ambülanslarının görevde olduğunu, özel ambülans çağırabileceklerini söylediler. Ben de, 'fark etmez, çocuğum bir an önce gideceği hastaneye gitsin' dedim. Bu arada hastanenin görevde dediği 112 ambülansı geldi. Önce Fatih Devlet Hastanesi'ne gittik, orada bir süre bekledik. Oradan Derince Devlet Hastanesi'ne gittik. Hastanenin dolu olduğunu ve çocuklara bakmadıklarını söylediler. Olaydan yaklaşık 2 saat süre geçmesine rağmen hastaneye yatıramadık. Buradan Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittik. Burada uzun süre bekledik. Bu sırada kızım havale geçirdi. Buradan da bizi Kozyatağı'ndaki özel bir hastaneye gönderdiler. Yaklaşık 1ay hastanede tedavi gördü." şeklinde konuştu.

13 Mayıs 2008 tarihinde meydana gelen olayda; Karagöz çiftinin kızları Rabia, 8 aylık iken üzerine kaynar su dökülmüş, ailesinin götürdüğü 4 hastane tedaviyi kabul etmemişti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, minik Rabia'nın tedavisini kabul etmeyen hastaneler hakkında soruşturma başlatmış, "Bu minik yavrumuza ilk gittiği yerde müdahale yapılabilirdi." açıklamasını yapmıştı.

(CİHAN)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap