k@lpsizim_85

Nerede Ödülümüz

Önerilen İletiler

443.jpg

spacer.gifŞampiyonlar Ligi Şampiyonu olan Engelsiz Aslanlar, röportaj için star’ı seçti

Bu sene ikinci kez Avrupa Şampiyonluğu’na ulaşan takımın antrenörü Sedat İncesu ‘Eskiden idmana gelen sporcularıma acıyıp para veren vatandaşlar, şimdi onlarla hatıra fotoğrafı çektiriyor. Bunun nedeni aldığımız kupalar. Ancak aynı desteği devletten göremiyoruz’ dedi

KURULDUĞU 2005-06 sezonundan bu yana önce ikinci ligde sonra da birinci ligde hep şampiyon olan geçen sene önce Avrupa Şampiyonu, sonra Kıtalararası Dünya Şampiyonu olan, geçtiğimiz günlerde de ikinci kez Avrupa’nın en büyüğü unvanını alan Galatasaray’ın Tekerlekli Basketbol Takımı başarıdan başarıya koşuyor... Takımın mimarı olan antrenör Sedat İncesu, kulübe hiçbir maliyetlerinin olmadığını belirterek şunları söyledi:

Ticket sağolsun

‘Vasat bir orta saha futbolcusunun maliyeti kadar bütçemiz var. Ancak sponsor gelirlerimizle birlikte kulübe yükümüz olmuyor. Başarılarımızla engellilere umut olduk. Avrupa’daki engelli takımların sağlık bütçesi bile bizden fazla. Ama onları hep dize getirdik. Fakat elde ettiğimiz başarıya ödül yönetmeliğinde yer yok. Avrupa Şampiyonu sporculara verilen 300’er altını hakettiğimizi düşünüyoruz. Ben milli takımı da çalıştırıyorum. Milli olarak da Avrupa’da 8’inci sıradayız...’İncesu, Avrupa maçlarında hakemlerin önyargılı olduğunu belirterek, ‘Ancak biz oyunumuzla hakemleri de yeniyoruz. Sporcularıma hep dik durmayı öğrettim. Ancak imkanlar kısıtlı. Yemeklerini ticket’la yediklerinde ister istemez üzülüyoruz’ dedi.

Dört sezonda 7 kupa geldi

KUPA canavarı haline gelen Galatasaray Engelli Basketbol Takımı, kurulduğu 2005 yılından bu yana erişilmesi güç bir rekora da imza attı. Sadece 4 senede Sarı-Kırmızılılar tam 7 kupayı müzesine götürdü. Engel tanımayan Aslanlar, 4 lig, 2 Avrupa ve 1 de Kıtalararası Dünya Şampiyonluğu’nu elde ettiler. Sporcuların hepsi birer Galatasaray fanatiği ve futbol takımının maçlarına gidiyorlar. Kaptan Selim bu konuda, ‘Hacettepe maçı bizi kahretti. Keşke Hakan Şükür bu takımda olsaydı. O zaman biz şampiyon olurduk. Potada ise finalde devirdiğimiz Alman Zwickau takımı bizi yarı finalde yenmişti. Ancak çok hırslandık ve rövanşı vermedik. Resmen çatır çatır ezerek kupaya ulaştık’ diye konuştu.

star

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap