lovest42

Debriyaj İçin Vitesten Düğmeli Aparat Taktıran Var mı?

Önerilen İletiler

Debriyaj için vitesten düğmeli aparat taktıran var mı? Merhaba arkadaşlar geçenlerde gazetenin eski yazısında MAPTAŞ diye bir firmanın yurt dışından getirttiği debriyaj için otamatik vites vazifesini gören aparatı gördüm. vites koluna takılan düğmeler sayesinde arabada sanki otamatik debriyaj varmış gibi sistem hareket ediyor,acaba MAPTAŞ tan bu sistemi alıpta aracına taktıran ve kullanan varmıdır ,varsa memnunmudur bende taktırmayı düşünüyorum tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa çok memnun olurum ve birçok kişiyede yardımcı olmuş oluruz.

Debriyaja Alternatif; Auto-Clutch

autoclutch.jpg

Güney Kore'li Keo Sang Electronics firması tarafından geliştirilen "Auto-Clutch" isimli otomatik debriyaj sistemi ile sürüş sırasında debriyaja ihtiyaç duymadan vites değiştirebilecek. Sistem aktif hale geldiğinde size debriyajın kontrolünü kendi özel vites topuzundan veriyor.

Normal şanzıman manuel vitesli araçlara takıbilen sistem, özel vites topuzu, debriyajı hareket ettiren motorlu aygıt, ve elektronik devrelerden oluşuyor. Sürücü vites değiştirmek istediğinde topuzun üzerindeki düğmeye basarak değiştiriyor. Araç durmak üzere olduğunda sistem bunu algılıyor motoru stop ettirmiyor. Otomatik tiptronik vitesleri andıran Auto-Cluth, ayrıca istenildiği zaman devre dışı bırakılıp sürüşe normal olarak da devam edilebiliyor. Sistemin fiyatı 350 dolar.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap