lovest42

Engellilere Proton Marka Araçlarda İndirim Var...

Önerilen İletiler

Malezyalı otomobil üreticisiprotonwaja.jpg Proton, sedan modeli Waja'yı Ulu Motor bünyesinde ülkemizde satışa sunuyor. Daha önceki yıllarda Türkiye'de pekte iyi referansları olmayan Proton markası, Ulu Motor bünyesinde yeniden hayat bularak pazardeki yerini yeniden almayı hedefliyor.

Spor otomobil üreticisi Lotus'un da sahibi olan Proton, Waja'nın tasarım aşamasında sürüş dinamikleriyle ilgili Lotus'tan destek almış. Aracın birçok bölümünde yoğun olarak geçmiş dönem uzak doğu teknolojisi göze çarpıyor.Büyük bir gövde yapısına sahip olan Waja'nın ön tasarımında büyük bir kaput, VW Bora'yı çağrıştıran farlar ve neredeyse aracın önünü bütünüyle kaplayan ızgara hava girişlerine yer verilmiş. Aracın tüm etrafı eteklikler ile çevrili durumda. Waja'nın tasarım hatları şu anda satıştaki rakiplerinden bir nesil geride gibi görünüyor.

Waja'nın iç tasarımı, işçilik ve ergonomisiyle pek tatmin edici görünmüyor. Kabindeki plastik kalitesi yer yer tatmin edici düzeye ulaşıyor ama montajla ilgili önemli işçilik sorunları göze çarpıyor. Gösterge panelinin kullanımındaki bir sorun yaşanmayan araç içerisinde direksiyondan kumandalı teyibin görünüşü ve kullanımı alışkanlık istiyor. Önde ve arkada yeterli oturma alanına ve bacak mesafesine sahip olan Waja'nın koltukları ise seyahat edenlere yeterli konforu sunuyor. Araç içerisindeki aydınlatma geniş yan camlar sayesinde oldukça yeterli düzeyde.

Türkiye’de 1.6 litre motor ile satışta bulunan Waja'nın performansı oldukça tatminkar. 6000 d/d’de 110 HP güce sahip olan 1.6 litre Campro motor, 4000 d/d’de 148 Nm tork üretiyor. Beş vitesli şanzıman ile uyumlu bir şekilde çalışan bu motor düşük devirlerde pek kendini hissettirmese de gaza yüklendikçe insanı şaşırtıyor. Ancak vites yolları net olmayan şanzıman otomobile uyum sağlayana kadar sürücüsünü çok yoruyor. Waja'da yer verilen motorun en dikkat çekici özelliği Lotus mühendislerinin desteği ile geliştirilmiş olması.

Şasisi Lotus tarafından geliştirilen Waja'da kullanılan iyi ayarlanmış önde Mc Pherson ve arkada çok noktadan bağlantılı süspansüyonlar, hem kontrollü bir yol tutuş sağlıyor hem de konfordan ödün vermiyor. Yol tutuşu iyi olan Waja’nın direksiyonu da beklenen tepkileri anında verebiliyor. Hızlı girilen virajlarda limitler çok fazla zorlanmadığı taktirde Waja'nın yolda kararlı bir şekilde tutunabiliyor.

Proton Waja, 24.900 ile 37.410 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap