k@lpsizim_85

Türkiye´de Bir İlk Gerçekleşti...

Önerilen İletiler

428.jpg Akdeniz rüzgârı spacer.gif

spacer.gifTürkiye´de bir ilk gerçekleşti.

Türkiye´de bir ilk gerçekleşti. Osmaniye, Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Burdur, Alanya ve Antalya´dan gelen 200´e yakın zihinsel engelli, mini olimpiyat oyunlarında 3 gün boyunca hem spor yaptı hem de gönlünce eğlendi.

Çoğu, illerinden ilk kez çıktı. Hatay’dan, Adana’dan, Burdur’dan, Osmaniye’den, Mersin’den, Kahramanmaraş’tan geldiler. Antalyalı arkadaşları ile buluşup, hafta sonunu Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’nde BESYO tesislerinde oyunlar oynayarak, spor yaparak, kalıcı dostluklar kurarak geçirdiler. Belki de hayatlarında ilk kez 5 yıldızlı otellerde, konaklayıp, yeni yeni insanlar tanıdılar. Gönüllü ağabeyleri ve ablaları ile bir aile gibi oldular. Akdeniz Üniversitesi ile Türkiye Özel Sporcular Derneği’nin onlara tanıdığı şansı en iyi şekilde kullanıp, evlerine mutlu bir şekilde döndüler.

Zihinsel engelliler sporunda yeni bir sayfa açıldı

Artık, zihinsel engelliler sporunda yepyeni bir sayfa açılıyor. Türkiye Özel Sporcular Derneği (TÖSSED), Akdeniz Üniversitesi ile yaptığı protokol doğrultusunda kendi kanatları ile uçacak. Özel Olimpiyatlar Dünya Organizasyonu’nun sportif programlarını 25 yılı aşkın süredir ülkemizde başarı ile yürüten Özel Olimpiyatlar Türkiye, bundan böyle faaliyetlerini ülkemizin çeşitli bölgelerinde yeralan üniversitelerle işbirliği yaparak sürdürecek.

Özel Sporcular Derneği, bu doğrultuda ikinci organizasyonunu geçtiğimiz hafta sonunda Akdeniz Üniversitesi kampüsünde yeralan Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nun (BESYO) tesislerinde gerçekleştirdi. Antalya, Adana, Burdur, Osmaniye Mersin, Hatay, ve Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren 16 Özel Eğitim ve İş Okulu’nda öğrenim gören 186 sporcu, “Akdeniz Üniversitesi Özel Olimpiyat Oyunları”nda; futbol, basketbol, voleybol, atletizm ve yüzme dallarında hem yarıştı hem de doyasıya eğlendi. Özel sporculara kucak açan Akdeniz Üniversitesi’nin öğrencileri de bu mini olimpiyatta hakemlik yapıp, gönüllü olarak yeraldı.

15_253673_IMG_0538.jpg

REKTÖRE ÖZEL PROTOKOL

Türkiye Özel Sporcular Derneği (TÖSSED) ile Akdeniz Üniversitesi arasında yapılan uzun soluklu sportif protokolün imza törenine Rektör İsrafil Kurtcephe, dernek başkanı Necmettin Aydın ile yönetici arkadaşları katıldı. Üniversite olarak böyle bir organizasyonun içinde yeralmaktan dolayı bir hayli mutlu olduklarının altını çizen Rektör Kurtcephe, imza töreninden sonra üniversiteleri tarafından her yıl işlenen temanın, önümüzdeki yıl ise, “engelliler sporu” olacağının müjdesini de verdi.

TÖSSED Başkanı Necmettin Aydın, iki kurum arasında yapılan bu işbirliğinin diğer üniversitelere de örnek olacağının altını çizerek, “İlk etapta Kafkas, ardından da Akdeniz Üniversitesi ile protokol imzaladık. Bu yıl için sırada Pamukkale, Trakya ve Samsun 19 Mayıs Üniversiteleri var. 2010 yılında işbirliği yapacağımız üniversite sayısı 10’a, spor yolu ile topluma kazandıracağımız zihinsel engelli birey sayısı ise 5 bine ulaşacak. Dilek Sabancı’nın onursal başkanlığını yürüttüğü derneğimiz, bu yeni proje sayesinde yeni hedeflere yelken açacak. Bizimle işbirliği içinde olan tüm üniversitelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

9_253669_IMG_0621.jpg

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖZEL OLİMPİYAT OYUNLARI'NA KATILAN OKULLAR

Adana Niyazi Ekerbiçer İlköğretim ve İşokulu

Adana Özel Sevinç Abla Arar Özel Eğitim Okulu

Burdur Özürlüler Derneği Mübeccel Sayılı Rehabilitasyon Merkezi

Burdur SHÇEK Erkek Yetiştirme Yurdu

Burdur İsmail Şerife Sarı Bakım ve

Rehabilitasyon Merkezi

Alanya Özgün Kardelen Spor Kulübü

Osmaniye Özel Bizim Mavi Boncuk

Rehabilitasyon Merkezi

Kahramanmaraş 125. Yıl İlköğretim ve İşokulu

Kahramanmaraş Vali Saim Çotur Yatılı Bölge Okulu

Kahramanmaraş özel Uğur Akar Özel Eğitim Okulu

Mersin Özel Metin Sarıkaya Özel Eğitim Okulu

Mersin Özel Günışığı Özel Eğitim Okulu

Hatay Özel Hür Denge Özel Eğitim Okulu

Antalya Özel Parlar Özel Eğitim Merkezi

Antalya Özel Yağmur Damlası Rehabilitasyon Merkezi

Alanya Dr. Günseli - Dr. Bülent Akınsel

İlköğretim ve İşokulu

16_253674_IMG_0609.jpg

GERÇEK KAHRAMANLAR, İŞTE GÖNÜLLÜLER

TEKNİK SORUMLULAR

Ali Osman Tatlısu

(Akdeniz Üni. Spor-Kültür-Sağlık Daire Bşk.)

Niyazi Arşin

(Akdeniz Üni. Özel Olimp. Oyunları Görevlisi)

Şaban Kayış

(Özel Olimpiyatlar Basketbol Sorumlusu)

Gürbüz Tokgöz

(Özel Olimpiyatlar Atletizm Sorumlusu)

Hasan Çiçek

(Özel Olimpiyatlar Futbol Sorumlusu)

Kerem İlgün

(Özel Olimpiyatlar Yüzme Sorumlusu)

Erhan Şeref (Voleybol Sorumlusu)

Kubilay Kızılbuğa (Voleybol Sorumlusu) n

14_253672__MG_9253.jpg

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

Akdeniz Üniversitesi 1982 yılında Antalya, Burdur ve Isparta illerindeki yükseköğretim kurumlarını da kapsayacak şekilde kuruldu. 1992 yılında fakülte sayısı 6’dan 9’a yükseltildi. Daha sonra farklı tarihlerde kurulan fakültelerle birlikte bu sayı 12’ye çıktı. Akdeniz Üniversitesi’nde halen 12 Fakülte, 4 Yüksekokul (4 yılllık),

9 Meslek Yüksekokulu (2 yıllık),

4 Enstitüde 20 bini aşkın öğrenci çeşitli dallarda eğitim görüyor n

12_253670__MG_8925.jpg

ŞAMPİYON OKULLAR

BASKETBOL

A GRUBU

1. Özel Yağmur Damlası

2. Niyazi Ekerbiçer

3. Günseli-Bülent Akınsel

B GRUBU

1. 125. Yıl

2. Mübeccel Sayılı

3. Özgün Kardelen

VOLEYBOL

1. Niyazi Ekerbiçer

2. Dr. Günseli-Bülent Akınsel

3. Mübeccel Sayılı

4. 125. Yıl

FUTBOL

A GRUBU

1.Bizim Mavi Boncuk

2. Dr. Günseli-Bülent Akınsel

3. Özgün Kardelen

4. Niyazi Ekerbiçer

B GRUBU

1. Metin Sarıkaya

2.Burdur Özürlüler

3.Özel Sevinç Abla

13_253671__MG_9140.jpg

Futbolcular Portekiz’de

Özel Sporcular Derneği’nin zihinsel engelliler futbol takımı, 7-11 Mayıs tarihleri arasında Portekiz’de düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası için dün bu ülkeye gitti. Özel Olimpiyatlar Spor Direktörü Melih Gürel’in kafile başkanlığını yaptığı takımımız antrenörler Hasan Çiçek ve Kerem İlgün yönetiminde bu dev turnuvaya hazırlandı. Türk kafilesinde ayrıca Serkan Ovatman da Organizasyon Görevlisi olarak yer aldı. Direktör Melih Gürel, şampiyonada ülkelerin 7’şer kişiden oluşan takımlarla mücadele edeceğini, saha kenarında ise

3 yedeğin bulunacağını belirterek, “20 Avrupa ülkesinin katıldığı bu şampiyonada sporcularımızın, kendilerine tanınan kazanma şansını en iyi şekilde kullanacakların-dan eminim” diye konuştu

9_253669__MG_8921.jpg

12_253670_IMG_0724.jpg

13_253671_IMG_0795.jpg

14_253672_IMG_0726.jpg

ekolay.net

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap