k@lpsizim_85

Of'ta Uygulanan Bir Proje İle Engelli ve İhtiyaçlı Ailelerin Sorunlarına Çözüm Buluyor...

Önerilen İletiler

spacer.gifspacer.gif Trabzon'un Of ilçesinde kaymakamlık tarafından başlatılan 'Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün' isimli proje başarıyla uygulanıyor.

Trabzon'un Of ilçesinde kaymakamlık tarafından başlatılan 'Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün' isimli proje başarıyla uygulanıyor. Of Kaymakamı Tuncay Sonel'in talimatı ile uygulanan projeyle ev ev, mahalle mahalle, köy köy gezilerek tespiti yapılan 575 engelli vatandaşa destek, ilgi, yardım ve ziyaretler düzenli şekilde devam ediyor. Of'ta uygulamaya konulan Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün isimli proje kapsamında daire amirleri ve sağlık ekibiyle birlikte özellikle uzak köylerden başlanarak engelli ve özürlü vatandaşlar ve aileleri ziyaret ediliyor. Ziyaretler sonucu tedavisi mümkün hastaların tedavileri yapılırken, mümkün olmayanlara ise her türlü destek veriliyor.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel, düzenledikleri proje kapsamında ilçede ihtiyaçları önceden tespit edilen 575 engelli vatandaşa ulaşıldığını belirtti. Kaymakam Sonel, tespit edilen engellilerin tüm bilgilerinin kendilerinde mevcut olduğunu söyleyerek, "Tedavi edilebilecekler doktorlarımızın gayretiyle Of, KTÜ gerekirse İstanbul ya da Ankara'ya gönderiliyor. Bunların 95'inin hiçbir sosyal güvencesi yoktu. Yani yeşil kart alamayanlar Kaymakamlığa gelemeyen garipler. Onları sosyal güvenceye kazandırdık. Yine devletimizin evde bakım parası, özürlü maaşı gibi çok güzel katkıları var. Bu konuda gerekli açıklamalarda bulunuyoruz. Her şeyden önemlisi de komutanımızla, emniyet müdürümüzle, müftümüzle, doktorumuzla, daire amirlerimizle gidip onları sadece 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nde değil de yılın her günü devletimizin sıcaklığını ve şefkatini gösteriyoruz." dedi. Bu arada ziyaretler çerçevesinde sosyal güvencesi olmayan Darılı Köyü'nden Sadri Altunkaynak'ın bir günde çıkartılan yeşil kartı evine götürüldü ve KTÜ'ye ambulansla kontrole gönderildi. Erenköy'de yatalak bir abla ve ona bakan yaşlı bir annenin çekyat ve buzdolabı gibi ihtiyaçları karşılanırken, özründen dolayı alaturka tuvalette zorlanan gencin isteğiyle evine alafranga tuvalet yapıldı.

Kaymakam Sonel, bu projeyle ayrıca evinde tencere kaynamayan, yaşlı, özürlü hatta annesi babası olmayan yetim-öksüzler dahil zorda olanlara, sıcak yemekten mahrum güçsüz vatandaşlara devlet ve hayırseverlerin katkılarının sadece Ramazan ayında değil yılın her ayında olması gerektiğinin altını çizdi. Kaymakam Sonel, "Yılın her günü özel bir yemek firmasının sıcak yemekleri aileleri rencide etmeden evlerine bırakılacak." dedi.

(CİHAN)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap