k@lpsizim_85

Engelli Sporculardan Başkan Güzelbey'e

Önerilen İletiler

spacer.gifSandalye Basketbol Takımı Sorumlusu Ramazan Taşkın ve engelli sporcular, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i ziyaret ederek, takımın genel durumu ile faaliyetler hakkında bilgi verdi.

2 yıl önce Gaziantep'te bir ilki gerçekleştirerek Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nı kuran Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzel, "Spor yapmak engellilerinde hakkı. Bu takımın yaşaması ve ligde kafaya

oynaması için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Başkan Güzelbey, sporun her dalına büyük önem verdiklerini belirterek, "Bünyemizde Büyükşehir Belediyespor ve Gaskispor gibi profesyonel takımlar bulunmasına rağmen, diğer tüm branşlara, yaz okullarına, engelli sporuna da büyük önem vermekteyiz. Bizim belediye olarak asıl hedefimiz profesyonel takımlardan çok, amatör, salon sporlarına destek olmak. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nı Gaziantep'te ilk kez bünyemizde kurduk. Bu çocuklar basketbolun ne olduğunu bilmiyorlardı. Şimdi deplasmanlı ligde mücadele ediyorlar. Şampiyonluğa oynayan takımlara kafa tutuyorlar. Yeni sezonda daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Seçim çalışmalarından dolayı bu sezon biraz uzak kaldık. Ancak Kulüp Başkanımız Ünsal Göksen ve yönetim kurulu üyeleri, her zaman engellilerin yanında oldu. Hiç bir isteklerini geri çevirmedi. Kulüp Başkanı Ünsal Göksen ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Ünsal Göksen ise, "Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı bizim için önemli bir branş. Çünkü bu branşta tamamen engelliler sporcular yer alıyor. Her zaman onlara destek olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Yeni sezonda da Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbey ile birlikte bu takım için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Kalender'de, Gaziantep'e böyle bir takım kazandırıldığı için mutlu olduklarını ifade ederek, "Engeliler artık sadece basketbol değil, yüzme ve atıcılıkta da önemli mesafe kaydetti. Engellilerin yaptığı her spor branşına destek olmanızı istiyoruz" dedi.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın sporcuları, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'e yeni görevinde başarılar dilerken, desteklerinden dolayı da Başkan Güzelbey ile ve Kulüp Başkanı Göksen'e teşekkür etti.

gaziantephaberler

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap