k@lpsizim_85

Özel Olimpiyatlar Türkiye Vodafone Karma Futbol Turnuvası Edirne'de Başladı

Önerilen İletiler

spacer.gifEdirne'de, Türkiye Özel Sporcular Derneği'nce, Vodefone Vakfı'nın desteğiyle Özel Olimpiyatlar Türkiye - Vodafone Karma Futbol Turnuvası düzenlendi.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Koordinatörü Melih Gürel, Şükrü Paşa Futbol Stadı'nda düzenlenen turnuva öncesi yaptığı konuşmada, turnuvanın amacının engelli bireyleri spor aracılığıyla topluma kazandırmak olduğunu belirtti.

Edirne'de düzenledikleri turnuvaya 7 özel eğitim okulundan 54 zihinsel engelli özel sporcunun katıldığını ifade eden Gürel, şunları söyledi:

''Zihinsel engelli 54 sporcuya, Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Keşanspor kulübünden 27 sporcu eşlik ediyor. Toplam 81 sporcunun oluşturduğu 9 takımın, her birinde 6'sı zihinsel engelli olmak üzere 9'ar oyuncu top koşturuyor.

Turnuva 2009 yılı boyunca Denizli, İstanbul, Kayseri ve Zonguldak'ta düzenlenen bölge turnuvaları ve şehir müsabakalarıyla devam edecek. Finale kalan takımlar aralık ayında İstanbul'da karşı karşıya gelecek.''

Daha sonra turnuva kapsamında Özel Arda Özilke Özel Eğitim Okulu ile Keşan Gazi İlköğretim Okulu ve İş Okulu maç yaptı. Turnuva yarın sona erecek. trakya haber

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap