k@lpsizim_85

Bu köyde son 4 ay da 6 kişi öldü

Önerilen İletiler

368.jpg

spacer.gifArtvin'in Hopa ilçesi Kemalpaşa beldesine bağlı Çamurlu köyünde son 4 ayda 6 kişi kanserden hayatını kaybederken,

Artvin'in Hopa ilçesi Kemalpaşa beldesine bağlı Çamurlu köyünde son 4 ayda 6 kişi kanserden hayatını kaybederken, köylüler 26 Nisan 1986 yılında yaşanan Çernobil Faciası'nın en fazla kendi köylerini etkilediğini iddia ediyor.

Çamurlu Köyü sakinleri köylerinde son yıllarda sıkça yaşanan kanser vakalarına karşı tedirgin. Çamurlu Köyü eski muhtarı Fevzi Karabacak, 26 Nisan 1986 yılında meydana gelen Çernobil faciasının Karadeniz Bölgesi'nde en fazla kendi köyünü etkilediğini iddia ederken, son 4 ay içersinde 6 kişinin kanser vakasından hayatını kaybettiğini söyledi. Kanser vakalarının artmasına rağmen köylerinde sağlık taraması yapılmadığını ifade eden eski muhtar Karabacak, kendi evladını da kanserden kaybettiğini belirterek "Köyümüzde yaşanan kanser vakaları yüzünden tedirginlik yaşıyoruz. Durumun böyle olmasına rağmen burada herhangi bir sağlık taraması yapmadı. 26 Nisan 1986 yılında meydana gelen Çernobil'in faciasının ardından bölgemizde fabrikadan çaylardan numune alındı, sonrasında ise herhangi bir çalışma yapılmadı. Çernobil Faciası'nın yaşandığı yıl dünyaya gelen oğlum Sezat, özürlü doğdu ve 2003 yılında kanserden hayatını kaybetti. Bu tarihten sonra köyümüzde sakat çocuk doğumları sıklaştı, kadınlar düşük yapmaya başladı. 1986 yılında beri köyümüzde 34 kişi kanserden hayatını kaybetti. Mezarlıklar doldu, yeni bir mezar yeri daha açtık" dedi.

Son 4 ayda ise 6 kişinin kanser yüzünden hayatını kaybettiğini ve şu an 4 yatalak hastanın da tedavilerinin sürdüğünü kaydeden Karabacak "Biz kanser vakalarını Çernobil'e bağlıyoruz. Karadeniz Bölgesi'nde Çernobil'den en fazla benim köyüm etkilendi. Köyümüzde sağlık taraması yapılmaması bizi üzüyor" diye konuştu.

Çernobil Faciası'na neden olanların İnsan Hakları Mahkemesi'nde yargılanması gerektiğine dikkat çeken eski muhtar Karabacak "Çernobil Faciası'na neden olanlar neden hesap sorulmadı. Dünyada İnsan Hakları var. Dünyada biz yalnız mıyız. Neden sorumlular hakkında işlem yapılmıyor" şeklinde konuştu.

Cihan Yıldız isimli köy sakini bir gözünü kanser yüzünden kaybettiğini belirtirken, yakınlarını kanser yüzünden kaybettiğini söyledi. Köylü çocuklar ise "Kanser yüzünden ölmek istemiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Öte yandan Türk Tabibler Birliği'nin geçtiğimiz yıllarda yaptığı araştırmada, Artvin'in Hopa ilçesinde son 3 yılda meydana gelen ölümlerin yaklaşık yüzde 47.9'nun kanserden meydana geldiğini tespit ettiği öğrenildi.

çaytv

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bu çok kötü bir şey insan öleceğini bile bile bir yerde yaşayamaz ki bunu çaresine bakmaları lazım.

Buna bişey yapılamaz artık yapılacagı varsa da devlet o bölgede araştırma yapılmasını yasaklamışş

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap