k@lpsizim_85

Diyarbakır'da terör saldırısı: 9 şehit

Önerilen İletiler

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında, yol emniyetini sağlaması için görevlendirilen ZPT askeri aracının geçişi sırasında mayın patlaması sonucu 9 asker şehit oldu.

Alınan bilgiye göre patlama Diyarbakır-Bingöl karayolunu Lice mevkiinde Lice'ye 10 kilometre uzaklıktaki Abalı köyü yakınlarında saat 06.30'da meydana geldi. Patlamada 2'si uzman çavuş, 7'si er 9 asker şehit oldu. Olayda yaralıların da bulunduğu belirtildi. Patlayıcıların yere gömülü olduğu ve PKK'lı teröristlerin kablo sayesinde yolun uzağında gizlenerek pusu kurdukları anlaşıldı. Öte yandan mayının güvenlik sağlamak için yoldan geçen askerler araçtan inmeden patladığı konusunda bilgiler geliyor.Teröristler, ZPT aracının geçişi sırasında toprağın altına gömülü bulunan 100 kiloluk patlayıcı ile destekli mayını uzaktan çekilmiş kablo ile patlattılar. Bombanın mayınla desteklendiği ancak halk arasında gübre bombası olarak bilinen kilolarca amonyum nitrat da kullanıldığı öğrenildi.

İlk gelen bilgilere göre bu yol daha çok askeri birlikler tarafından kullanılıyordu. Bu yoldan çoğunlukla askeri erzaklar ve mühimmat taşınıyordu. Patlamanın ardından bölgede geniş çaplı operasyonlar başlatıldı.

Aynı noktada 1,5 ay önce güvenlik güçleri yine yol kenarına gömülü halde 65 kilo patlayıcı bulmuştu.Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında, yol emniyetini sağlaması için görevlendirilen ZPT askeri aracının geçişi sırasında mayın patlaması sonucu şehit olan 9 askerin cenazeleri, helikopterle Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne getirildi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR, TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR. . . BU VATANIDA HİÇKİMSE BÖLÜP PARÇALAYAMAZ. ŞEHİTLERİMİZİ ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANLARI CENNET OLSUN HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yine yüreklere ateş düştü ne zaman bitecek bu terör neden dur diyemiyoruz daha ne kadar canlar gidecek :(

Şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap