k@lpsizim_85

Avrupalı Özürlülerden “Ümit Kafilesi”ne Yoğun İlgi...

Önerilen İletiler

332.jpg

spacer.gif

spacer.gifÖzürlü Avrupalı vatandaşlardan Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine yardım.

Avrupa ülkelerinde yaşayan birçok özürlü Avrupa vatandaşı, ambargo altında yaşayan Gazze halkına destek amacıyla Mayıs ayında Gazze’ye doğru yola çıkacak “Umut Kafilesi”ne katılmak üzere başvuruda bulundu.

Umut Kafilesi Avrupa Koordinatörü Rami Abduh bugün (26 Nisan Pazar) yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, özürlülerin kafileye katılım isteğinin ambargo altındaki Gazze’deki özürlülere ve son savaşta yaralananlara yardım arzusuna işaret ettiğini bildirdi.

Kafileye çok sayıda uzman doktorun da eşlik edeceğini söyleyen Abduh, Gazze’deki özürlülere ve yaşlılara ulaştırılmak üzere aküyle çalışan tekerlekli sandalyeler götüreceklerini açıkladı.

Kafileyle birlikte Gazze’ye götürülecek ambulansların ve tıbbi yardım malzemelerinin kafilenin yola çıkacağı İtalya’nın Milano kentine gelmeye başladığını belirten Abduh, kafilenin büyük bir yük gemisiyle Mısır’ın İskenderiye limanına hareket edeceğini ve oradan da Rafah Kapısı’ndan geçerek Gazze’ye ulaşacağını söyledi.

Öte yandan, kafileye Londra’dan katılan özürlü İngiliz vatandaşı Bill, “Umut Kafilesi”yle birlikte Gazze’ye gidecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Gazze’deki yaralıların ve özürlülerin her türlü yardıma ihtiyaç duyduğunu ve bu uğurda yolculuğun sıkıntılarına katlanmaya hazır olduğunu bildirdi.

Kendisi gibi özürlülerin “Umut Kafilesi”ne katılımının Gazze’ye yardım için dünya kamuoyuna mesaj teşkil ettiğini söyleyen Bill, Gazze Şeridi’nde yaşayan hastaların ve özürlülerin ambargo nedeniyle gerekli tedaviyi göremediğini hatırlattı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Canı yananın halinden yine canı yanan anlıyor çok duyarlı bir davranış keşke hepimiz böyle durumlarda duyarlılığımızı öne çıkarabilsek çok insanın yarasını sarabiliriz.

Tşkler gülsüm.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap