k@lpsizim_85

Çok Özel Olimpiyat

Önerilen İletiler

309.jpgspacer.gifspacer.gifAntalya ve çevre illerden 500 engelli genç ve çocuğun katıldığı Üniversite Özel Olimpiyat Oyunları, Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törenle başladı.

Engellerini sporla aşan özel çocukların; futbol, basketbol, voleybol, yüzme ve atletizm branşlarında mücadele edeceği olimpiyatlarda dereceye girecek sporcular, Ulusal Olimpiyatlar Oyunları'na katılmaya hak kazanacak.

Türkiye Özel Sporcular Derneği ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle bu yil ilk kez düzenlenen Üniversite Özel Olimpiyat Oyunları'nın Akdeniz elemeleri Antalya'da başladı. Antalya, Kahramanmaraş, Mersin, Burdur ve Adana'dan 500 spocunun katıldığı Özel olimpiyatın açılış töreni Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekoku'nda yapıldı.

Tüm özel sporcuların katıldığı açılış töreni Antalya Devlet Konservatuvarı'nın sunduğu mini konserle başladı. O konserin sanatçıları arasında da çok özel bir isim vardı. Görme özürlü olan Alp Özsökmen, belki de kalp gözüyle gördüğü, özel çocuklara müzik ziyafeti sundu.

Çocuklar da bu müzik ziyafetine kayıtsız kalmadılar ve danslarıyla eşlik ettiler.

Türkiye Özel Spor Derneği Başkanı Necmettin Aydın ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, yaptıkları açılış konuşmalarında engelli sporculara başarılar dilediler.

Konuşmaların ardından tam çocuklara göre bir gösteri vardı. İllüzyon gösterisi açılışın en çok ilgi gören bölümü oldu.

İki gün sürecek olimpiyatlarda dereceye giren sporcular bu yıl sonu düzenlenecek Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları'na katılmaya hak kazanacak. Burada birinci olanlar da Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılacak Dünya Özel Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil edecek.

kanalvip

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap