Sumeye

Allah'la Konuşmak Dostla Konuşmaya Benziyor''

Önerilen İletiler

Tanrı ile konuşmak dostla konuşmaya benziyor"Danimarkalı bilim adamları, Tanrı ile konuşmanın, bir dostla konuşmaya, dertleşmeye benzediğini ortaya çıkardılar.

Aarhus Üniversitesinde görevli bilim adamı Uffe Schjoedt ve ekibi, bir grup dini bütün Hristiyan üzerinde araştırma yaptı.

Araştırma çerçevesinde, katılımcılara önce ezbere bildikleri dualar okutuldu. Daha sonra Tanrı'yla konuşmaları istendi. Her iki uygulama sırasında manyetik rezonans (MR) yöntemiyle beyin faaliyetleri gözlemlendi.

Dualar okunduğu sırada beynin öğrenilen metinlerin okunmasıyla ilgili bölgesi faaliyete geçerken, Tanrı'yla konuşurken beyinde aktif olan bölgelerin, bir arkadaşla konuşurken, dertleşirken faaliyete geçen bölgelerle aynı olduğu tespit edildi.

Uffe Schjoedt, konuşma sırasında Tanrı'nın gerçek bir kişi gibi algılandığını, dilenen şeyler karşısındaki olası tepkisinin ölçülmeye çalışıldığını MR'dan anladıklarını söyledi. Araştırma New Scientist dergisinde yayımlandı. Derginin görüşünü aldığı Oxford Üniversitesinde görevli psikolog Robin Dunbar, "Bunun Tanrı'nın var olup olmamasıyla ilgisi yok. Kişinin Tanrı'ya inanmasıyla ilgili..." dedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
İnsan öylesine ihtiyaç duyuyor ki Allah'la konuşmaya,baş başa kalmaya ben özellikle geceyi tercih ederim yanlız ve sessiz ve o kadar hoşuma gidiyor ki onunla birşeyler paylaşmak,ondan birşeyler istemek ve bana isteklerimi verebileceğini umut etmek ömrümün sonuna kadarda böyle olmasını diliyorum.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bende çok severim rabimle konuşmayı af dilemeyi derman istemeyi sabır dilemeyi Allah tan neyi istersek onu verir bizlere herzaman hakımıza hayırlıyı isteyelim rabim boş çevirmez elerimizi inşallah hepimizin

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap