k@lpsizim_85

Yeni Başkanlara Özürlülük Eğitimi...

Önerilen İletiler

spacer.gifÖzürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven,Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirecekleri ortak çalışmayla yeni seçilen başkanlara özürlülük konusunda hizmet içi eğitim verileceğini bildirdi

Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven, özürlü haklarının yasalar ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alındığını, ancak bu hakların yaşama geçirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Özürlülerin hizmetlere ulaşabilirliğin önemine dikkati çeken Güven, bu konuda yerel yönetimlere ciddi sorumluluklar düştüğünü vurguladı. Güven, "Bir özürlü için, rahatlıkla evinden sokağına çıkması, sokağından caddeye ulaşması, kavşağın, otobüs durağının, metronun ve diğer tüm toplu taşıma araçlarının özrüne uygun olması, sosyal ve kültürel faaliyet alanlarından ve kamuya açık tüm yerlerden kimsenin yardımı olmadan yararlanması oldukça önemli" dedi.

Oy isterken çalınan kapılar

Belediyelerin özürlülere bu imkanları sağlayacak alt yapıyı oluşturması gerektiğine işaret eden Güven, seçimler sonucu oluşan il genel meclisleri ve belediye meclisleri ile yeni göreve başlayan belediye başkanlarının bu konuyu "sıcak gündem maddesi’ olarak ele almalarını istedi.

Engellilere her türlü hizmetin ulaştırılmasının sosyal sorumluluk bilincinin bir gereği olduğunu dile getiren Güven, "Adaylar oy talep ederken çaldıkları her 100 kapının 12’sinde özürlü bir vatandaşla karşılaştı. Onların sıkıntılarını, beklentilerini dinledi. Ben umutluyum, başkanlarımız bu sorunlarını giderecek, engellilerin sosyal hayata katılımını sağlayacak projeler üretecek. Çağdaş Türkiye’ye de yakışan budur" diye konuştu.

Özürlüler İdaresi Başkanlığı olarak bu anlayışın tüm belediye başkanlarında yerleşmesi için bilinçlendirme çalışmaları yapılacağını bildiren Güven, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirecekleri ortak çalışmayla yeni seçilen başkanların özürlülük konusunda hizmet içi eğitim alacağını kaydetti.

Tüm alt yapının, cadde ve sokakların, ana arterlerin, park ve bahçelerin yerel yönetimlerin sorumluluk sahası olduğunu hatırlatan Güven, "Belediye başkanlarımız bu alanlarda özürlülere en iyi hizmetin sunulmasını gündemlerinin birinci maddesi yapmalı ve bu uygulamaların takipçisi olmalıdır" dedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Zaten sadece seçim vakti olduğu zaman böyle vaadlerde bulunuyorlar seçimler geçtimi herşey eskisi gibi oluyor kimsenin engelliyi düşündüğü yok.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap