k@lpsizim_85

Atıcılık Branşı Tarihçesi...

Önerilen İletiler

ATICILIK BRANŞI TARİHÇESİ
Bedensel Engelli Atıcılık branşı 2002 yılında E.Alb.Nevzat YAMAÇ ve E.Gazi Yzb.Korhan YAMAÇ'ın girişim ve önderliklerinde faaliyete geçmiştir.
2002 Nisan ayında Ankara'da 30 kişinin katılımı ile havalı silahlar branşında ilk seçme müsabakası düzenlendikten sonra seçilen 15 kişi Çankırı'da Eğitim Kampına alındı.İlk Yurt dışı müsabakası Güney Korede Dünya Şampiyonasında barajı geçen Kara Kuvvetleri Gücünden Gazi Yzb.Korhan YAMAÇ 10m.Havalı Tabanca ve 50 m.Serbet tabanca branşında, Diyarbakır Bölgesinden Muhittin CEMİLOĞLU 50 m.tüfek branşında katılmışlardır.
Bu yarışmada Korhan YAMAÇ 50m.Tabanca dalında finale kalarak 8.olmuşlardır.
2003 yılında Polonya'da düzenlenen Bedensel Engelliler Atıcılık Avrupa Şampiyonasında Korhan YAMAÇ 25mtabancada 2,lik ve 50mtabanca branşında 3.lük elde etmiştir.
2004 yılında Atina'da düzenlenen Paralimpik Oyunlarında Korhan YAMAÇ 10m.tabacanda 4.lük 50m.tabancada 3.lük 25m tabanca'da Dünya ve Paralimpik rekoru kırarak 1.lik elde etmiştir.Bu madalyalar Paralimpik Oyunlarında kazanılan tarihimizin ilk madalyalarıdır.

Aşağıdaki tabloda 2005-2007 yılları arasındaki Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında alınan dereceler görülmektedir.


1122.jpg

2008 yılında ilk defa ülkemizde bir uluslar arası atıcılık turnuvası 22 ülkenin katılımı ile International Turkısh Cup adı altında düzenlenmiş ve müsabakalrda yeni alınan 20 yollu elektronik hedef sistemleri kullanılmıştır.
2008 Pekin Paralimpik oyunlarına 8 atıcımız barajı geçerek gitmeye hak kazanmıştır.Ancak uygulanan kota yüzdesi sebebi ile 4 sporcuyla katılım gerçekleşmiştir.2008 yılında Pekin'de düzenlenen Paralimpik oyunlarında alınan dereceler aşağıdaki tablodadır.
222gpk.jpg
ATICILIK BRANŞI TANIMI

Atıcılık sporu Paralimpik ve Olimpik bir branştır.Atıcılık branşı iki ana disiplin ( Tabanca - Tüfek )ve 3 ayrı mesafeden ( 10m-25m-50m-) düzenlenen yarışmalarla yapılır.10m. Müsabakaları 0.177 cal.çapında havalı tabanca ile kapalı ve açık poligonlarda yapılır.
25m. Müsabakaları 0.22cal.çapında spor tabancalar ile kapalı ve açık poligonlarda yapılır.
50m.Müsabakaları 0.22cal.çapında tabanca ve tüfekle açık poligonlarda yapılır.
Aşağıdaki Tabloda Paralimpik Tüfek ve Tabanca müsabakaları ile ilgili bilgiler görülmektedir.
Kırmızı renkle işaretlenmiş branşların müsabakaları Federasyonumuzca icra edilmektedir.

333bls.jpg

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap