k@lpsizim_85

Engellilere AB Destekli Proje

Önerilen İletiler

169.jpg

Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda başlattığı

İl Milli Eğitimi Müdür Yardımcısı Rüstem Özcan, ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nin toplantı salonundaki etkinlikte yaptığı konuşmada, 2005 yılından bugüne kadar Adana'da AB destekli çok sayıda çalışma geliştirildiğini belirterek, bu projeyle de beden eğitimi öğretmenlerinin, engellilerin spora daha aktif katılımı konusunda bilinçlendirilmesinin amaçladıklarını kaydetti.

Proje Genel Sekreteri Halim Tosun, oğlunun da engelli olduğunu, bu nedenle sorunlarını yakından bildiğini vurgulayarak, yüzde 70'i AB destekli, 270 bin Avro bütçeye sahip proje ile engellilerin spor faaliyetlerine katılımlarını artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Projenin iki yıl devam edeceğini belirten Tosun, şöyle konuştu:

''Portekiz, İspanya, Finlandiya, Bulgaristan ve Türkiye'nin dahil olduğu bu proje ile engellilerin spora katılımı için dünyada geliştirilen tekniklerin paylaşımı esas alınıyor. Bu sayede yeni gelişen teknolojilerden kısa süre içinde biz de yararlanabileceğiz. Böylelikle engelliler spor etkinliklerine katılarak sosyal hayatta daha aktif rol oynayacak.''

Koordinatörlerinden Marta Lomrana ise proje ile engellilere fırsat eşitliği yaratmayı hedeflediklerini kaydederek, bu nedenle engelliler için geliştirilen teknolojilerin paylaşımının çok önemli olduğunu bildirdi.

Proje ile engellilerin spor faaliyetlerine katılımını artırmak için yeni bir eğitim rehberi hazırlayacaklarını anlatan Lomrana, ''Bu eğitim rehberi ile beden eğitimi öğretmenleri, engelli sporu konusunda daha detaylı bilgilendirilecek'' dedi.

yeniadana.net

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap