k@lpsizim_85

Okçulukta Milli Gururlarımız...

Önerilen İletiler

OKÇULUKTA MİLLİ GURURLARIMIZ

Ankara'da uğradığı terör saldırısı sonrası engelli kalan milli sporcu Hatice Bayar yaptığı açıklamada, 1996 Kasım ayında saldırıya uğradığını anımsattı. 19 yaşındayken üzücü saldırı sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum kaldığını ifade eden Bayar, "Ablam polis memuruydu ve onunla akşam iş çıkışında saldırıya uğradık. Ben ablamı korumak için önüne atladım ve ikimizde yaralandık. Ablam henüz 22 yaşındaydı" diye konuştu.

Engelli kalmasına rağmen ablasını ölümden koruduğu için pişmanlık duymadığını anlatan Bayar, şunları kaydetti: "Ben saldırı sonrası T-11 seviyesinde omurilik felçlisi kaldım. Hayatımızda başımıza nelerin geleceği belli değil. Başka şekilde de engelli kalabilirdim. Burada kötü olan insanın insan canına kastetmesi. Böyle olmasını istemezdim. Olayı düşündüğümde engelli kalacağımı bilsem bile yine ablamı kurtarmaya çalışırdım. İyi ki böyle bir davranış sergiledim. Çünkü ablam şu an hayatta." Karagücü Spor Kulübü nün sporcusu olarak gazi ablanın yanında bir çok gazi arkadaşa da sahip olduğunu dile getiren Bayar, "Polis ve asker olmak cesaret isteyen bir meslektir" dedi.

Çankaya Vergi Dairesi'nde memur olarak çalıştığını ve bunun yanında bedensel engelliler okçuluk milli takımında görev aldığını ifade eden Bayar, spordaki hedefleriyle ilgili olarak da "Okçuluğa 2006 yılında başladım. Çeşitli yarışmalarda dereceler elde ettim. Amacım ülkemi yurt dışındaki müsabakalarda en iyi şekilde temsil edebilmek" dedi.

Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takım sporcularından Hanife Öztürk de, 1996 Kasım ayında polis eşiyle birlikte Bingöl'deki lojmanlarda saldırıya uğradığını dile getirdi. Akşam saatlerinde lojmanlara saldırı yapıldığını ve bu sırada ayakta duran 3 yaşındaki oğlu Çağrı'yı yere yatırmak için ayağa kalktığında vurulduğunu anımsatan milli sporcu, şunları kaydetti: "Ben yerde oturuyordum ve saldırı başladı. Oğlumu yere yatırmak isterken ayağa kalkmamla birlikte vuruldum. Mücadelem ve spordaki başarı arzum oğlum için. Annesinin bir şeyler yaptığını görsün istiyorum."

Yaklaşık 6 yıldır okçuluk sporuyla uğraştığını ve birçok dereceler elde ettiğini ifade eden Öztürk, "Önceleri okçuluk bu kadar iyi bilinmiyordu. Sadece spor olsun diye atıyordum. Ama artık belirli hedeflerim var. Uluslararası müsabakalarda ve olimpiyatlarda madalyalar kazanmak istiyorum" diye konuştu.

AA

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap