k@lpsizim_85

Ampute'de Mutlu Son!

Önerilen İletiler

104.jpg

Fanatik'in, "Çanlar ampute için çalıyor" haberi ses getirdi.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu resmi sitesinden yaptığı açıklamada, 14 takımlı Türkiye Ampute Futbol Ligi'nin 2008-2009 sezonunda başlayacağını duyurdu.

Fanatik'in engellilerin sesi olan NOPROBLEM köşesinde çıkan "Çanlar Ampute için çalıyor" haberi camiayı harekete geçirdi. 2007-2008 sezonunda kurulması planlanan, ancak çeşitli nedenlerle bugüne kadar el atılmayan Ampute Futbolcular'ın sesine nihayet kulak verildi. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Ampute Futbol Ligi'nin 2009-2010 Ligi'nde başlatılacağını resmi sitesinden duyurdu.

Siteden yapılan açıklamada; "14 Takımın katılımı ile deplasmanlı ve iki devreli olarak düşünülen lig için, Şubat ayında Ankara'da Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Veysel Gülpınar'ın yaptıkları görüşme neticesinde ligin ana hatları belirlendi.Başkanlar düzeyinde gerçekleşen görüşmenin ardından her iki Federasyon, ilgili birimlerinin çalışmaları hızla devam ediyor" denildi.

Lig 14 takımlı olacak

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Ampute Futbol Ligi ile ilgili talimatlar hazırlanarak, hukuk kurullarınca incelenmeye alınırken, liglerde görev yapacak hakemler ile gözlemci eğitim kursları açılmasına karar verildi.Sağlık Kurulu Başkanı Prof.Dr.Nevin Ergun denetiminde oluşturulan birim ile ligde oynaması öngörülen 14 takımın tüm futbolcularının sağlık taraması başlatıldı.

Önce Brezilya sonra lig

"Son olarak Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından belirlenen bütçe ve faaliyet programı değerlendirilmek üzere Türkiye Futbol Federasyonu'na iletildi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından Eylül ayında Brezilya'da yapılacak Ampute Futbol Dünya Şampiyonası'nın sonrasında Türkiye Ampute Futbol Ligi başlayacak."

Özbekler'den sevindirici haber

Ampute futbola bir sevindirici haber de Özbekistan'dan geldi. Dünya ampute futbol şampiyonu Özbekistan’ın, 9-16 Mayıs tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’na katılacağı bildirildi.

İzmir'i şenlendirecekler

Özbekistan Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Özbekistan Ampute Milli Takımı’nın, İzmir’de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na katılacağı bildirilirken, takımın bununla ilgili hazırlık çalışmalarını Anvar İsmailov

antrenörlüğünde, Taşkent’te sürdürdüğü kaydedildi.

Brezilya'ya da gidecekler

Açıklamada, Kasım 2007’de Antalya’da düzenlenen Dünya Ampute Futbol Şampiyonası’nın finalinde Rusya’yı 2-1 yenerek dünya şampiyonluğunu kazanan Özbekistan Ampute Milli Futbol Takımı’nın, 5-20 Eylül tarihlerinde Brezilya’da düzenlenecek Dünya Ampute Futbol Şampiyonası’na da katılacağı belirtildi.

Kaynak: Fanatik

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap