Can Sengul

İsveç'e Ötenazi İçin Gidecek...

Önerilen İletiler

fft5_mf153369.Jpeg

Türkiye'de ötenazi yasak olduğu için yurtdışına yönelen Tuğrul Cankurt'a İsviçre'den olumlu yanıt geldi. Cankurt: Yalnız gideceğim. Bir başkasına bağlı yaşamaktansa onurlu bir ölüm tercih edilebilir...

ANKARA - “Artık ölmek istiyorum. Daha fazla yaşamak bana ve çevremdekilere acı çektirmekten başka bir işe yaramayacak. Lütfen yaşamak kadar doğal olan ölüm hakkımı kullanmama yardım edin.” Bu satırlar, 2004 yılında geçirdiği kaza sonucu felçli kalan Resim Öğretmeni Tuğrul Cankurt’un İsviçre’deki ‘ötanazi merkezine’ yazdığı yazıdan. Cankurt başvurusu kabul edildi.

Resim öğretmeni Tuğrul Cankurt’un boynundan aşağı felç. İyileşme imkânı olmayan Cankurt, böyle yaşamasının zorluklarını fark ederek eşi Seviye Cankurt’a defalarca ‘yaşamak istemediğini’ bildirdi. Boynundan başka hiçbir organını kullanamayan Cankurt, ailesini yoğun bir çabanın ardından ikna etti. Cankurt’un dramı medyaya da yansıdı. Türkiye’de ötanazinin yasak olması Cankurt’u yurtdışındaki merkezlere yöneltti:

“Önce Hollanda’ya başvurumuz vardı, bugüne kadar yanıt gelmedi. 20 Ocak 2009 tarihinde İsviçre’deki Dignitas adlı ötanazi merkezine başvurdum. 29 Ocak’ta hemen yanıt geldi. Yazışmalar yapıldı, Türkiye’deki hastanelerden aldığım raporlar gönderdim. Onlar ötanazinin bir insan hakkı olarak düşündükleri için sadece kendi vatandaşlarına değil bütün dünyadaki insanlara yardımcı oluyorlar. Benim isteğim kabul edildi. Üyelik formu gönderdiler, biz de doldurup gönderdik. Gelen yazıda gerekli işlemlerin kısa sürede başlayacağı ifade ediliyor. Merkez ‘ölmek istiyorum’ diyen herkesi almıyor. Bir süre hastanın durumuyla ilgili araştırmalar yapıyorlar. Hasta, ötanazi konusunda doktorları ikna ettiği zaman doktorlar, yine bir süre daha bekliyor. Hastanın kararını değiştirme durumu olabileceğini düşünüyorlar.”

Türkiye’de 100 binden fazla omurilik felçlisi olduğunu söyleyen Cankurt, “Bu kadar hastaya rağmen yeterli hastane yok. Benim durumumdaki hastalara Türkiye’de sadece 1000 yataklık bir kapasite ayrılabiliyor. Yani devlet bizi ailelerin insafına bırakıyor. Devletin sağlık politikaları zaten pasif ötanaziye itiyor” diye konuştu.

‘15 milyon liraya mal olacak’

İsviçre’deki ötanazi merkezine yalnız gitmeyi düşündüğünü sözlerine ekleyen Tuğrul Cankurt, “Ötenazi işlemi yaklaşık 15 milyon TL’ye mal olacak. Uyutarak gerçekleştirecekler işlemi. Ötanazi ismi soğuk karşılanmasına rağmen, ölümün yaşamın bir parçası olarak görüyorum. Bir başkasına bağlı olarak yaşamaktan onurlu bir ölüm bazen tercih edilebilir” dedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bende Berrin Gibi çok sinirleniyorum.Bu haberi ilk tv de duyduğumda kapatın su haberi diye bağırdımı biliyorum.Doğru ölüm yaşamın bir parçası ama böle ölüm değil.. Bence bu kişinin bedeni değil beynide sakatlanmış...Tek kelimeyle böyle bir isteği olduğu için sadece ACIYORUM...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

BEN BU HABERİ AYLAR ÖNCE TV DE GÖRDÜM VE İYİCE SEYRETTİM ÖTENAZİ İSTİYORMUŞ BUDA ÜLKEMİZDE YASAK OLDUĞU İÇİN ADAM O KADAR ÇARESİZ Kİ AİLESİNE BİLE BU DURUMU BU İSTEĞİNİ KABUL ETTİRMİŞ YANILMIYORSAM ÇOCUKLARI DA YOK BİR DÜĞÜNE GİDERKEN EŞİYLE DÜĞÜN GELİŞİNDE KAZA SONUCU FELC GEÇİRMİŞ ÖTENAZİ OLMAK İSTEMESİ ÇEVRESİNE VERDİĞİNİ RAHATSIZLIKAN DOLAYI GERÇİ ÇEVRESİNDE YANİ ONA BAKAN SADECE EŞİ VAR ALTINI ÇİZEREK SÖYLÜYORUN YANINDA OLAN ONA BAKAN SADECE EŞİ VAR. SİZCE EŞİ ONA DAHA NE KADAR BAKABİLİR YANLIŞ ANLAMAYIN ELBETTE BAKMAK ZORUNDA DEMEK İSTEDİĞİM EŞİNİN YAŞI ELLİYE YAKIN NASIL YATIRACAK VEYA KALDIRACAK VEYA BAKIMINI YAPACAK İNANIN ÇOK ZORRR. ODA BUNUN BİLİNCİNDE ELBETTE HAYATTA YAŞAMIMIZ BOYUNCA ZORLUKLARLA MÜCADELE EDECEZ VE ASLA UMUDUMUZU YİTİRMEYECEZ ŞUNU DA BELİRTMEK İSTERİM EĞERKİ ADAM DEVLET TARAFINDAN VEYA ÇOCUKLARI OLSA KARDEŞLERİ DİYELİM ONA BAKMAKTA OLSALAR BAKIMINI DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE YAPSALARDI ÖYLE TAHMİN EDİYORUM Kİ TUĞRUL BEY ÖTENAZİ Yİ İSTEMEZDİ BEN İZLERKEN ÇOK ETKİLENDİM VE ALLAH SABIR VERSİN DİYORUM

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bana zaten inandırıcı gelmiyor. Madem o kadar çok ölmek istiyor aileside destek veriyor yani gerçekten isteseler bi şekilde yaparlar. Bunun altında dikkat çekmek var gibide geliyor bana. Sonuçta medyaya yansıdıktan sonra devletin izin veremeyeceğini bilir. Eger giderse ki gitmeyecek çok büyük tartışmalar çıkar

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
devletin ona yardım etmesi için. omurilik felçlilerin yasadığı zorlukları göstermek veya bu bir tepkiyse böyle bişi çok yalniş bu tepkisini başka şekildede gösterebilirdi yazıyı biras dikkatlı okur ve baska haberlerinide incelerseniz nasıl bir psikolojideyse artık asıl devlete değil Allah'a isyan ediyor .

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap