k@lpsizim_85

Çanlar Ampute İçin Çalıyor...

Önerilen İletiler

69.jpgBedensel engelliler camiası bugünlerde, “bindiği dalı” kesmek gibi, tarihsel bir yanlışlığa adım atmak üzere...

Bedensel engelliler camiası bugünlerde, “bindiği dalı” kesmek gibi, tarihsel bir yanlışlığa adım atmak üzere... TFF Engelliler Futbol Koordinasyon Kurulu, 4 engelli spor federasyonunun (Görme, İşitme, zihinsel, bedensel) altın yumurtlayan tavuğu... Buna en çarpıcı örnek Ampute Futbolu... 2006 yılında 1-2 kulübün faaliyet gösterdiği bu branşta, TFF Engelliler Spor Koordinasyon Kurulu oluşturulduktan sonra gerçek bir patlama yaşandı.

“Spor yapmak istiyoruz”

Kısa zamanda dünya sahnesine çıkan ampute futbolunun önündeki en büyük engel, liglerinin olmaması. 2007-2008 sezonunda başlatılması planlandı, ancak gerçekleşmedi. TFF hazır, BESF’ten işaret bekliyor. Kulüpler aportta, olmayan liglerine karşın şimdiden Kulüpler Birliği’ni kurdular. Ancak nedendir bilinmez, bu yönde bir türlü adım atılmıyor.

BESF’in sitesinde ampute futbolunun sadece ismi ve kuralları var. Bu alanda atılan adımlardan, spor kulüplerinden, hiç bahsedilmiyor. Kulüpler Birliği haklı olarak isyanlarda, “Biz spor yapmak istiyoruz” diye haykırıyor. Ancak BESF adeta kulaklarını tıkamış, bu sesi bir türlü duymak istemiyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sesleri haklı olarak çıkmakta spor yapmak onlarında hakkı ama maalesef duyan yok inşallah isteklerine bir an önce kavuşurlar.

Tşkler gülsüm.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap