k@lpsizim_85

Kurul, Az Zamanda Çok İşler Başardı...

Önerilen İletiler

71.jpgGSGM - TFF çekişmesi nedeniyle faaliyetlerine iki yıl ara vermek zorunda kalan Türkiye İşitme Engelliler Futbol Ligleri yeniden canlandı.

GSGM - TFF çekişmesi nedeniyle faaliyetlerine iki yıl ara vermek zorunda kalan Türkiye İşitme Engelliler Futbol Ligleri yeniden canlandı. Bu dönemde TFF’nin destekleri ile Türkiye’de ilk defa bayan Futsal Takımı İşitme Engelliler bünyesinde kuruldu. Bayan Milli Takımımız 2007 Kasım ayında Sofya’daki Dünya Futsal Şampiyonası’na katılma başarısı gösterdi. Erkek Milli Takımımız ise 2008 Temmuz ayında Yunanistan’da birincisi düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Futbol Şampiyonası’nda ikinci oldu. Görme Engelliler futbolu ilk kez işlerlik kazandı, Avrupa ve dünya kulvarına çıktı.

Paralimpik Oyunları bir golle kaçtı.

Görme Engelliler B1 (hiç görmeyenler) kategorisinde 2007 Eylül ayında Avrupa Futsal Şampiyonası’nda tek gol averajla Paralimpik Oyunları’na gitme hakkını kaçırdı. Zihinsel Engelliler ise 2007 yılında Çin’in Şanghay kentinde yapılan Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları’nda ikinci olurken, 2008 yılında da İsviçre - Avusturya ortak yapımı Avrupa Şampiyonası’nda da ikincilik kürsüsüne çıkma başarısını gösterdi. Kısaca, Türkiye’de engelli futbolunun hamisi olan Türkiye Futbol Federasyonu, Engelliler Futbol Koordinasyon Kurulu sayesinde dünyada örneği olmadığı kadar büyük bir hizmeti gerçekleştiriyor. Köstek olmak değil, desteklemek, alkışlamak, hatta engelli camiası tarafından ödüllendirilmesi gereken bu girişime, nedense Bedensel Engelliler Spor Federasyonu kulak tıkıyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap