Can Sengul

TRT'de Tüm Kanallarda Özürlü Bilinci Anlatılacak‏...

Önerilen İletiler

Özürlüler İdaresi Başkanlığı ile TRT arasında imzalanacak protokol kapsamında, TRT Çocuk'tan TRT 6'ya kadar tüm kanallarda özürlü bilinci anlatılacak..

Özürlüler İdaresi Başkanlığı (ÖZİDA) ile TRT arasında imzalanacak protokol kapsamında, TRT Çocuk'tan TRT 6'ya kadar tüm kanallarda engellilerin ''muhtaç ve acınacak'' bireyler değil, ''eşit haklara sahip vatandaşlar'' olduğuna dikkat çekilecek.

Başrolünde engelli bir oyuncunun oynayacağı, toplumun özürlüye bakışı ve özürlünün toplumdan beklentilerini işleyen bir dizi çekilmesi planlanıyor. Genç kuşaklarda özürlülük bilinci oluşması için çizgi filmler hazırlanacak. Teknik alt yapısı uygun programlarda alt yazı uygulamasına geçilecek.

ÖZİDA Başkanı Abdullah Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilik konusunda toplumda önemli bir gelişme yaşandığını, insanların bu konuya daha hassas yaklaşmaya başladığını belirterek, bunu daha da geliştirmek amacıyla kurum olarak iletişimin gücünden yararlanmayı planladıklarını söyledi.

''Özürlüler yardıma muhtaç, acınacak kişilerdir'' imajını yıkmak ve onların da temel insan haklarına sahip bireyler olduğunu vurgulamak amacıyla bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verdiklerini anlatan Güven, bu kapsamda kamu yayıncılığı yapan TRT ile bir protokol imzalayacaklarını bildirdi.

Tüm TRT kanallarında en çok izlenen ve konuya elverişli programlarda özürlülük bilincinin yansıtılacağını dile getiren Güven, aynı temalı çizgi filmlerin de TRT Çocuk kanalında yayınlanacağını belirtti.

Ayrıca toplumun özürlüye bakışındaki hataları ve özürlülerin toplumdan beklentilerini işleyen bir dizinin çekileceğini anlatan Güven, dizinin başrolünü bir engellinin oynamasının planlandığını ifade etti.

Özürlülük bilincini işleyen spot filmler de hazırlanacağını kaydeden Güven, ''Bu yayınlarla fırsat eşitliği tanınması halinde özürlülerin ne kadar başarılı olabileceklerini göstermeyi amaçlıyoruz. Özürlülerin eğitime ve istihdama katılması ve katılmaması arasındaki farkın ne kadar büyük olduğunu spot filmlerle anlatmaya çalışacağız. Amacımız, TRT Çocuk'tan TRT 6'ya kadar tüm kanallarda özürlülük bilincinin oluşmasını sağlayacak programların yayınlanması'' diye konuştu.

TRT'nin özürlülerin de yayınları izleyebilmesi için bir takım düzenlemeler yapacağını anlatan Güven, teknik yapısı uygun programlarda alt yazı uygulamasına geçileceğini de sözlerine ekledi.AA

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aslında toplumun özürlüler hakkında bilinçlenmeye çok ihtiyacı var çünkü toplum özürlüyü acınacak bir birey olarak görüyor böyle olmadığını birileri anlatmalı ve göstermeli.

Tşkler can.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap