k@lpsizim_85

Engelliler için 'Oturarak Voleybol Şampiyonası'

Önerilen İletiler

spacer.gifDünya genelinde engellilerin yaygın bir şekilde oynadığı ve Türkiye'de de hızla gelişen oturarak voleybol sporunun ilk kez gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası 9-12 Nisan

Dünya genelinde engellilerin yaygın bir şekilde oynadığı ve Türkiye'de de hızla gelişen oturarak voleybol sporunun ilk kez gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası 9-12 Nisan tarihlerinde Adana'da yapılacak.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Oturarak Voleybol Genel Koordinatörü Yusuf Kenan Kök, Türkiye'de gelişim süreci devam eden bu spor branşında ilk kez düzenlenecek Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Yüreğir Spor Salonu'nda düzenlenecek şampiyonaya Ankara, Samsun, Muğla ve Adana'dan 2 olmak üzere toplam 5 takımın 60 sporcu ile katılacağını vurgulayan Kök, şunları söyledi: "Türkiye'de ilk kez düzenlenecek ve Adana'da yapılacak şampiyonanın güzel geçeceğini umut ediyoruz. Şampiyonada ayrıca, milli Takımı da oluşturacağız. Daha sonra burada seçilecek sporcuları milli takım kampına alacağız. Ardından da 21-27 Eylül tarihleri arasında Polonya'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'na katılacağız. Avrupa Şampiyonası'nda ise henüz yeni olmamıza rağmen ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek derece ile dönmek istiyoruz."

Kök, amaçlarının çeşitli nedenlerle sosyal hayata dahil olmamış engellilere bir açılım sağlamak olduğunu bildirerek, "Daha çok engellinin spor yapmasını sağlamak ve mutlu bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

Kök, şampiyonaya tüm sporseverleri davet ederek, sporculara destek vermelerini istedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben voleybolu çok seviyorum seviyem aşağıda olsaydı kesin katılırdım,katılanlara sonsuz başarılar diliyorum.

Haber için tşkler gülsüm.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap