Can Sengul

Engellilerin Diş Tedavisi Hakkı...

Önerilen İletiler

%40 VE ÜZERİNDE ÖZÜRLÜ KİŞİLER İÇİN ÖZÜRLÜLÜK DURUMU BELGELENDİRİLMEK SURETİYLE, TÜM SAĞLIK KURUM VE KURULUŞLARINA VEYA SERBEST DİŞ HEKİMLİKLERİNE DOĞRUDAN BAŞVURABİLİRLER. ANCAK BAŞTA ZİHİNSEL ÖZÜRLÜ OLMAK ÜZERE İLETİŞİM KURULAMAYAN VEYA ALGILAMA GÜÇLÜĞÜ YAŞANAN ÖZÜRLÜ KİŞİLERİN DİŞ TEDAVİLERİ LOKAL ANESTEZİ ALTINDA GERÇEKLEŞTİRİLEMİYORSA VE GENEL ANESTEZİ ALTINDA MUDAHELE GEREKLİLİĞİ SÖZ KONUSI İSE TEDAVİNİN ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON UZMANININ SORUMLULUĞUNDA GENEL ANESTEZİ ALTINDA CERRAHİ MÜDAHELE UYGULANABİLEN ASGARİ TIBBIİ MALZEME VE İLAÇLARIN BULUNDUĞU GENEL ANESTEZİ İLE MÜDAHELE BİRİMİ OLAN ÖZEL SAĞLIK KURUMLARINDA YAPILDIĞININ BELGELENDİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR..

DİŞ HEKİMİ

Dr.Ali Cenk ERDEM Resmi Gazete (Mükerrer)

25 Mayıs 2007 Cuma

Sayı : 26532

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ

…………….

8.2. Özel sağlık kurum ve kuruluşları ile Kurumla sözleşmesi olmayan resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında diş tedavisi

………………………..

%40 ve üzerinde özürlü kişiler, diş tedavileri için özürlülük durumunu belgelendirmek suretiyle, tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına veya serbest diş hekimliklerine doğrudan başvurabilirler.

Başta zihinsel özürlü olmak üzere iletişim kurulamayan veya algılama güçlüğü yaşanan özürlü kişilerin diş tedavileri lokal anestezi altında gerçekleştirilemiyorsa ve genel anestezi altında müdahale gerekliliği söz konusu ise tedavinin, anesteziyoloji ve reanimasyon uzman hekiminin sorumluluğunda genel anestezi altında cerrahi müdahale uygulanabilen, asgari tıbbi malzeme ve ilaçların bulunduğu genel anestezi ile müdahale birimi olan sağlık kurumlarında yapıldığının belgelendirilmesi gerekmektedir. “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun olarak düzenlenmiş raporun onaylı bir örneği düzenlenecek faturaya eklenecektir.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aslında biz bize verilen haklardan çoğu zaman faydalanmayı bilmiyoruz bence diş konusu çok önemli böyle bir hak veriliyorsa değerlendirmeliyiz.

Tşkler can.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap