Sumeye

[Tecrübe] Omuilik Felçli Kişilerde Neden Halsizlik, Yorgunluk Ve Ağrı Olur?

Önerilen İletiler

Niçin omurilik felçli olan biri niçin sabah yorgun halsizlik hiseder.

Ben 17 yıllık OF' liyim ve sabah kalktığımda sanki uzun yol yürümüşüm gibi halsiz ve yorgun bir halde uyanıyordum ve bazen bütün gün sürüyordu.

Bacaklarımdaki ağrı belim omurgam hatta elerim bileklerim bütün eklem yerleri kemiklerim ağrı veriyordu.

Bunları doktorumla görüştüm hemen hastaneye gidip kemik erimesi varmı diye Kemik ölçümüne girmemi istedi, ve sonucunu aldığımda teşhis ostereporoz yani kemik erimesi başladığını söyledi yorgunluğun halsizliğin ağrıların bundan olduğunu söyledi nedeni ise fazla güneş ışığı görmediğim için vucudumun az hareket etiği için vucudumun kalsiyum eksikliğinden halsizlik yorgunluk verdiğini söyledi ve bunu düzeltmek için ilaç başladı kalsiyum D vitamini birde fısfıs buruna çekilen bu ilaçları 6 yıldır kulanıyorum kemik yoğunluğum hemen hemen düzeldi yorgunluk halsizlik düzeldi ağrılarımda azaldı düzenli kulandım ilaçlarımı çok az bir derece kaldı bunun yanısıra yiyeceklerime de dikkat ettim günlük bir bardak süt içmek gerekiyor yoğurt peynir yeşilik yemek gerekiyo elimden geldiği kadar bol yemeye diket ettim birde günük en az 40 dakika doğrudan güneş ışıgı görmek gerekiyo bunlaarı öğrenmenizi istedim erken teşhis konduğunda tedaviye erken başlamak kemik yoğunluğu aşırı düşmede çok iyi olur durdurma imkanı oluyor.

tarihinde CanBy tarafından düzenlendi
başlık düzenlemesi ve yazım hataları düzeltildi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Çok sık olmamakla birlikte bendede arada yorgunluk ve halsizlik oluyor.Bende kemik erimesi çok az varmış son tetkiklerde doktor öyle söylemişti ama tecrübeleini paylaştığın için tşk ederim sümeye ağrı ve yorgunluk çoğalırsa kemik ölçümüne tekrar giderim.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bende yaşamıştım 2-3 kez bu kemik erimesi olayını.. 2 sinde de ilaç kullandım.. Evet halsizlik yapıyor.. Benim doktorumda aynı şeyleri söylemişti özellikle hareketsizlik daha çok yapıyormuş kemik erimesi bir seferinde benim kol dirseklerimde de olmuştu... Ben çok yoğurt süt yemedim için hep bu tehlikeyle karşı karşıyayım... Son 1 seneden beri yok inş olmaz da..

Hareketlerini eksitme sümeyye Tecrübelerini paylaştığın içinde tşkler...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun hanımlar size

bende saydıgınız problemler olmadı yada rahatsız edecek durumda olmadı diyeyim

acaba kemik erimesi bayanlarda daha mı sık oluyor

Sağol Ahmet omurilik felçlilerinde kemik erimesi olma risk çok nedenleride yazdımız gibi başta hareketsizlik , beslenme , güneşten az yararlandımız için... Normalde kadınlarda daah çok görülüyor ama biz omurilik felçlilerinde kadın erkek fark etmiyor.. Sadece çok dikatli olmak gerek.. Hareketleri bırakmamak yemeye dikkat etmek ve bacaklara kum banyosu yaptırmak çok iyi geliyor..

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bende de yorgunluk uykusuzluk vardı. Sürekli Radyosyon altındaydım (cep telefonu, kablosuz internet, akülü sandalye motorları vs vs..) Radyosyon için telefona pc ye radyosyon engelleyici bant alacaktım araştırdım.

Sonra jinsei Kolye diye bir kolye buldum. Bundan Aldım 1 aydır kullanıyorum. Açıkcası faydasını gördüm diyebilirim.

Sitesini inceleyin isterseniz.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap