Can Sengul

Avrupa'da Oy Kullanmak Engel Değil...

Önerilen İletiler

<h2 class="contentheading">Avrupa'da oy kullanmak engel değil</h2><h2 class="contentheading"> Türkiye'de milyonlarca engelli insan var. Bu insanların büyük bir çoğunluğu aynı zamanda seçmen. Ancak Türkiye'de pek çok alanda olduğu gibi, oy kullanma işlemi sırasında da engelliler unutuluyor.

</h2>Oy kullanmalarını kolaylaştırmak için herhangi bir düzenleme yapılmıyor. Avrupa'da ise engelli insanların oylarını kullanması için seçim bürolarında özel düzenlemeler yapılıyor.

Avrupa'nın birçok ülkesinde olduğu gibi Almanya'da da engelilerin seçimlerde kolaylıkla oy kullanması için çeşitli önlemler alınıyor.

İşte o önlemlerden bazıları:

  • Almanya'da oyunu kullanamayacak kadar hasta ve engelli olan kimselere, oy pusulasını doldurmak için bir yardımcı tayin edilir.
  • Görme özülü olan insanlar için kabartmalı seçim pusulaları hazırlanıyor.
  • Tekerlekli sandalye kullanan engelliler için ise özel düzenlemeler yapılıyor. Bu kişilerin oylarını rahat kullanması için sandalye ile kendi başlarına girip çıkabilecekleri seçim ofisleri oluşturuluyor. Oylarını zemin katlarda kullanmalarına dikkat ediliyor.
  • Akıl sağlığı yerinde olmayan ve daha zor öğrenen engelliler için seçimlerde nasıl oy kullanacaklarını basit bir dille anlatan internet siteleri bile var.
İnternet üzerinden oy

Avusturya'da merkez sağ partilerden ÖVP, engellilerin oylarını internet üzerinden kullanmasını öneriyor. ÖVP, Avusturya'da yapılacak yerel seçimlerde engellilerin, evlerinden ayrılmadan internet üzerinden oy kullanmasına olanak sağlamak için yasa değişikliği yapılmasını öneriyor. Hürriyet..

var jcomments=new JComments(2655, 'com_content','http://www.dezavantaj.org/index.php?option=com_jcomments&tmpl=component'); jcomments.setList('comments-list');

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Okuyunca nasıl özendim ya bizim ülkede nerde şahsen ben düzenleme olmadığı için oy kullanmadım bizim burda maalesef engelliye değer verilmiyor.

Tşkler can.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap